Prvi sastanak (2)

Ono što uvek privuče pažnju prilikom prvog sastanka jesu detalji. U tom smislu, protiv vas rade neuredni nokti, prljava kosa, izgužvana odeća. Ipak, kontraproduktivan može da bude i previše „skockan“ izgled, koji ostavlja utisak kao da ste nasred čela zalepili etiketu: oduševi se. Takav izbor može samo da izazove podozrenje i rezervisanost druge strane.
Šta je dobro oružje kojim se treba poslužiti prilikom prvog sastanka? Sve zavisi od toga da li sebe doživljavate kao dovoljno zavodljivu osobu, osećate li krivicu kada ste previše zapaženi, da li čestim promenama tema pokušavate da zamaskirate svoju nesigurnost… Slika koju šaljemo o sebi na prvom sastanku jeste veoma važna, ali ne treba zaboraviti da je ona nešto što ipak neće suštinski uticati na razvoj daljeg odnosa.
Kud otići na prvom sastanku? Većina se opredeljuje za relativno intimnu atmosferu, toplu, s umerenim osvetljenjem. Žene koje vole nepoznata mesta prepustiće izbor partneru, a one koje imaju potrebu da uvek budu orijentisane biraće same. Ukoliko ste u prilici da birate, nemojte predlagati izlazak u previše skup ili jako popularan restoran. U svakom slučaju, treba ići na ona mesta koja čine da se osećate opušteno, a i kada to nije slučaj, treba znati da promena lokala nije naročito značajna. Kada razgovor počne, ako počne, sasvim je svejedno gde ste.
Ono što jeste bitno prilikom prvog sastanka tiče se plaćanja. Žene većinom žele da muškarac plati, jer se tako osećaju ženstveno i zavodljivo, ali ima i onih koje insistiraju da se račun podeli, kako bi na taj način sačuvale svoju nezavisnost, ili bar sliku o nezavisnosti prilikom tog krucijalnog prvog susreta. Onih koje će preuzeti plaćanje računa na sebe ima veoma malo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

detaljiizlascimuskarcisastanci
Komentari (0)
Dodaj komentar