Opasnost iz dubine (video)

Žanr: drama, horor, triler
Trajanje: 86 min

Glavne uloge: Blejk Lajvli (Blake Lively), Oskar Haenada (Oscar Jaenada), Angelo Jose
Scenario: Anthony Jaswinski
Režija: Žaum Kolet-Sera (Jaume Collet-Serra)

SINOPSIS

Nensi (Blejk Lajvli) potpuno sama surfuje zabačenom obalom. U jednom trenutku napada je velika bela ajkula i Nensi završava nasukana nedaleko od plaže. Međutim, iako je obala koja joj donosi spas udaljena tek dvesta metara, Nensi ne može tako lako da dođe do nje jer oko stene na kojoj se nalazi sve vreme vreba morski pas.

O FILMU

Napeti triler „Opasnost iz dubine“ je „Ajkula“ za novu generaciju gledalaca. Glavnu ulogu u filmu odigrala je Blejk Lajvli. Gotovo ceo film snimnjen je na predivnim obalama Lord Hovea, malenog vulkanskog ostrva smeštenog u južnom delu Tihog okeana, oko 600 kilometara istočno od obale Australije.

Verovatno ne postoji osoba koja je nakon odgledanog filma „Ajkula“ sledećeg dana bezbrižno zaplivala u moru. Osim što je postao kultni horor i pobrao hvalospeve filmske kritike, danas se „Ajkula“ smatra jednim od prvih filmova uopšte koji su označeni poznatim epitetom „blockbuster“. Film je zaradio tada impresivnih 260 miliona dolara (samo u SAD-u), što danas, kada mu se zaračuna inflacija, iznosi preko 1,1 milijardu dolara čime se ovaj horor klasik nalazi na sedmom mestu najgledanijih filmova svih vremena.

Reditelj filma „Opasnost iz dubine“ je Žaume Kolet-Sera koji nam se do sada predstavio s hororima „Kuća od voska“ i „Siroče“ i akcionim trilerom „Bezimeni“ s Liamom Nesonom u glavnoj ulozi. Uz Blejk Lajvli, koja je prisutna u doslovno svakoj sceni filma, u ostalim ulogama pojavljuju se Oskar Haenada i Sedona Lege. najgledanijih filmova svih vremena.

Oficijelni sajt: The Shallows (2016)
Premijera: 18. avgusta 2016. godine

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike