najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

S one strane (video)

Žanr: drama
Trajanje: 85 min
Zemlja porekla: Hrvatska, Srbija

Glavne uloge: Ksenija Marinković, Lazar Ristovski, Tihana Lazović
Scenario: Mate Matišić, Zrinko Ogresta
Režija: Zrinko Ogresta

SINOPSIS

Pre 20 godina Vesna se s decom preselila u Zagreb, bežeći od događaja koji su im gotovo uništili živote. Međutim, nakon jednog neočekivanog poziva, na površinu će isplivati tajna koju je kroz sve te godine nastojala sakriti.

O FILMU

Film „S one strane“, snimljen u hrvatsko-srpskoj koprodukciji, koji je osvojio specijalno priznanje u programu Panorama na 66. filmskom festivalu u Berlinu i čak tri nagrade na 44. FEST-u (Beogradski pobednik za najbolji film u manjinskoj srpskoj koprodukciji, najbolju režiju i nagradu Nebojša Đukelić), napeta je psihološka drama nastala prema scenariju Mate Matišića i Zrinka Ogreste. Ogresta je osvojio nagradu „za veštu, preciznu i zrelu režiju koja stilski i atmosferski savršeno prati priču kao i zbog rediteljskog rizika i hrabrosti koji se na kraju isplatio”. Nagradu Nebojša Đukelić, žiri u sastavu Zoran Janković, Stjepan Hundić i Feti Dautović dodelio je ovom filmu “jer se izdvaja po skladu zanatske kompetencije i u ovom trenutku značajne teme. Uprkos okvirnoj svedenosti primetna je širina autorskog zamaha. Srpsko-hrvatski spoj funkcioniše zanimljivo i potentno, a film donosi i intrigantnu žanrovsku implikaciju.”

Glavne uloge tumače Ksenija Marinković i Lazar Ristovski, dok se u ostalima pojavljuju Tihana Lazović, Robert Budak, Toni Šestan, Tena Jeić Gajski, Vinko Kraljević, Marija Tadić, Alen Liverić i drugi.

Oficijelni sajt: S one strane (2015.)
Premijera: 10. mart 2016. godine

Najnovije iz rubrike

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.