Sveti motori

Žanr: drama, naučna fantastika
Trajanje: 115 min.
Jezik: francuski, engleski, mandarinski

Glavne uloge: Deni Lavan (Denis Lavant), Edit Skob (Edith Scob), Eva Mendes (Eva Mendes)
Scenario: Leo Kara (Leos Carax)
Režija: Leo Kara (Leos Carax)

SINOPSIS
Od zore do sumraka, pratimo nekoliko sati u životu gospodina Oskara, misterioznog junaka koji putuje iz jednog života u drugi. On je usamljen čovek, živi u velikoj limuzini u kojoj ga Selin, vitka plavuša za volanom, prevozi u različite delove Pariza. Gospodin Oskar je poput savesnog plaćenog ubice koji se kreće od mete do mete. Uvek u potrazi za nečim lepim, tajanstvenom pokretačkom snagom, ženom i duhovima prošlih života. No, gde su njegov pravi dom, njegova porodica, njegov mir?
O FILMU
Prvi film reditelja Lea Karaksa ("Ljubavnici na mostu", "Pola X") posle 13 godina pauze je opčinjavajuća nadrealna odiseja, luda i euforična.
O REŽISERU
Leo Karaks (reditelj)
Nepredvidljivi francuski autor istražuje kompleksnost modernih veza ostvarenjima kakva su "Mladić sreće devojku", "Ljubavnici na mostu", "Zla krv", i kontroverzni "Pola X". Njegov stil na tragu novog talasa i rad s glumcima kakvi su Žilijet Binoš i njegov kinematografski alter ego, Deni Lavan, specifičan su omaž rediteljima koji su uticali na njega, kao što je to učinio Žan-Lik Godar. "Sveti motori" su njegovo prvo ostvarenje nakon 13 godina pauze u snimanju filmova.
Oficijelni sajt

Premijera: decembar 2012. godina

Ostavite komentar

Oznake