najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Trka života

Žanr: akcija, biografski, drama
Trajanje: 123 min.
Premisa: Zasnovano na istinitoj priči o legendarnim vozačima Formule 1!

Glavne uloge: Danijel Bril (Daniel Bruhl), Kris Hemsvort (Chris Hemsworth), Olivija Vajld (Olivia Wilde)
Scenario: Piter Morgan (Peter Morgan)
Režija: Ron Hauard (Ron Howard)

SINOPSIS
Smešten u seksi i glamurozno zlatno doba trka, film "Trka života" prikazuje istinitu priču o harizmatičnom Hantu (Hemsvort) i briljantnom Laudi (Bril), dvojici najvećih rivala koje je svet sporta ikada video. Uvodi nas u njihove privatne živote, sukobe na trkačkoj stazi i van nje. "Trka života" prati dvojicu vozača dok dolaze do ivica psihičke i fizičke izdržljivosti, gde prečica do pobede ne postoji, a greške se ne praštaju.
O FILMU
Dvostruki dobitnik Oskara Ron Hauard ("Blistavi um", "Frost/Nikson") i dvostruko nominovani scenarista Piter Morgan ("Frost/Nikson", "Kraljica") ponovo sarađuju na filmu "Trka života" i spektakularno ponovo oživljavaju nemilosrdno i legendarno suparništvo iz sveta Formule 1 sedamdesetih godina, između talentovanog engleskog plejboja Džemsa Hanta i njegovog disciplinovanog austrijskog konkurenta Nikija Laude.
U ovoj epskoj akcionoj drami Olivija Vajld i Aleksandra Marija Lara tumače uloge Suzi Miler i Marlene Laude, životnih ljubavi Džejmsa i Nikija, koje su sa strepnjom pratile kako jure u moguću smrt. "Trka života" snimana je na lokacijama u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, i Austriji.
Britanski scenarista Peter Morgan verovao je da su suparništvo Laude i Hanta i njihove uzbudljive bitke tokom 1976. sezone Formule 1 priča koja treba da bude ispričana i na velikom ekranu, a ne samo na stranicama sportskih novina i časopisa. Morgan je poznat majstor pisanja scenarija o događajima iz savremene istorije, kao što su filmovi "The Last King of Scotland", "The Queen", "Frost/Nixon" i mnogi drugi. Obratio se Laudi, kojem se svidela ideja i koji mu je pomogao mnogim savetima prilikom pisanja scenarija. Morgan je pokazao scenario producentu Endruu Itonu, koji je odmah prepoznao da je srce filma priča o dve potpuno suprotne ličnosti, a ne samo glamur i uzbuđenje sveta Formule 1.
O REŽISERU
Ron Hauard (reditelj/producent)
Oskarom nagrađeni reditelj jedan je od najpopularnijih režisera svoje generacije. Stvorio je neke od najpoznatijih holivudskih filmova: "A Beautiful Mind", "Apollo 13", "Parenthood" i "Splash". Režirao je i producirao "Cinderella Man" s oskarovcem Raselom Krouom, s kojim je prethodno sarađivao na filmu "A Beautiful Mind". Za to ostvarenje Hauard je osvojio Oskara za najboljeg reditelja, a film je dobio istu nagradu i za najbolji film, scenario i najbolju sporednu glumicu. Film je osvojio i četiri Zlatna globusa, uključujući onog za najbolji film u kategoriji drame.
U martu 2013. Hauard je primljen u The Academy of Television Arts & Sciences Hall of Fame. Trenutno radi na filmu o muzičkom festivalu "Made in America" sa Džej Zijem i na drami "The Good Lie" sa Ris Viderspun u glavnoj ulozi. Film se zasniva na istinitoj priči o izgubljenim dečacima u Sudanu. "In the Heart of the Sea" trenutno je u pretprodukciji, a uloga u filmu pripala je Krisu Hemsvortu.
Hauardov portfolio uključuje neke od najpopularnijih filmova u proteklih 20 godina. Godine 1991. snimio je hvaljenu dramu "Backdraft" s Robertom de Nirom, Kurtom Raselom i Vilijamom Boldvinom. Usledio je istorijski ep "Far and Away" s Tomom Kruzom i Nikol Kidman. Kasnije je režirao triler "Ransom" s Melom Gibsonom, Rene Ruso, Garijem Sinizom i Delrojem Lindom. Sarađivao je s Tomom Henksom, Kevinom Bejkonom, Edom Harisom, Bilom Pakstonom, Garijem Sinizom i Ketlin Kvinlan na filmu "Apolo 13".
Neki od Hauardovih ostalih filmova su "The Dilemma", "How the Grinch Stole Christmas", "Willow", The Missing". Kao izvršni producent radio je mnoge nagrađivane filmove i televizijske projekte poput "From the Earth to the Moon" i "Arrested Development". Rediteljski debi ostvario je 1977. komedijom "Grand Theft Auto". Karijeru je započeo kao glumac.
O GLUMCIMA
Kris Hemsvort (Džems Hant)
Australijski glumac postao je jedan od najtraženijih glumaca u Holivudu. Nedavno je, u zvezdanoj postavi uz Roberta Daunija Džuniora, Samjuela L. Džeksona i Skarlet Johanson, glumio u trećem najisplativijem filmu svih vremena – u Marvelovim "Osvetnicima". Igrao je i u "Snow White and the Huntsman" sa Kristen Stjuart i Šarliz Teron; film je bio na prvom mestu na bioskopskim blagajnama. Šira publika upoznala ga je kao Marvelovog "Tora" u režiji Keneta Brane. Videćemo ga i u nastavku franšize u "Thor: The Dark World". Trenutno snima film Majkla Mana "Cyber". Ponovo će raditi s Ronom Hauardom na filmu "In the Heart of the Sea", čije snimanje počinje ove jeseni. Sledeće godine snima "The Avengers: Age of Ultron". Debi u Sjedinjenim Američkim Državama ostvario je ulogom nezamenljivog Džordža Kirka u "Star Trek" Džej Džej Ejbramsa. U njegova ostala ostvarenja ubrajaju se "The Cabin in the Woods", rimejk Dena Bredlija "Red Dawn", u kojem je preuzeo ulogu koju je u originalu tumačio Patrik Svejzi, "Perfect Getaway" uz Timotija Olifanta i "Ca$h" sa Šonom Binom.
Oficijelni sajt

Premijera: 17. oktobar 2013. godine

Najnovije iz rubrike

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.