U trendu

Najgledaniji filmovi u Americi (1)

Najbolje plasirani debitant na listi je film „Serenity“, koji se proteklog vikenda našao na drugom mestu. Ova naučnofantastična priča je nastavak kultne TV serije „Firefly“ scenariste i reditelja Džosa Vidona (Joss Whedon). Radnja filma odvija se u veoma dalekoj budućnosti (čitaj: 500 godina udaljenoj), na svemirskom brodu „Serenity“, kojim zapoveda kapetan Malkolm Rejnolds.

Kapetan Malkolm Rejnolds je bio na gubitničkoj strani galaktičkog rata i sve što mu je ostalo je brod „Sereniti“ i odana posada: Zoi, njegova drugokomandujuća i najvernija, njen muž – pilot Voš, mehaničar Kajli i snagator Džejn. Kada Malkolm pokupi dvoje novih putnika, mladog doktora Sajmona i njegovu nestabilnu vidovitu sestru River, dobiće mnogo više no što je očekivao. Njih dvoje su begunci iz konglomerata „Alajans“, koji kontroliše galaksiju. River je otkrila nešto što niko nikada nije trebalo da sazna, a „Alajans“ bi se sigurno postarao da niko i ne sazna.

Ovaj film je već dospeo na listu najbolje kotiranih filmova na IMDB listi najboljih filmova, što je, za one koji ne prate filmska dešavanja, izuzetan uspeh. Uloge u filmu tumače za domaću publiku prilično nepoznati glumci: Nejtan Filion (Nathan Fillion), Džina Tores (Gina Torres), Adam Boldvin (Adam Baldwin), Majkl Hičkok (Michael Hitchcock) i mnogi drugi. U domaćim bioskopima ovaj film će biti prikazan sredinom novembra.

Film „Mrtva nevesta“ („Corpse Bride“) reditelja Tima Bertona (Tim Burton) našao se ove nedelje na trećem mestu liste najgledanijih filmova u Americi. U ovoj mračnoj animiranoj muzičkoj fantaziji jedna žena je pokopana u svojoj venčanici jer je ubijena samo jedan dan pre svog venčanja. Ona počinje zagrobni život kako bi ostvarila svoju nameru – da po svaku cenu pronađe muža i konačno se uda.

Radnja filma odvija se u jednom evropskom selu u 19. veku, a prati priču mladog Viktora, koji je odvučen u svet podzemlja kako bi se venčao s misterioznom mrtvom nevestom, dok ga njegova prava nevesta Viktorija iščekuje napuštena u zemlji živih. Iako se Zemlja mrtvih pokazala mnogo živopisnijom od mesta njegovog strogog viktorijanskog odrastanja, Viktor shvata da ga ništa na svetu ne može odvojiti od njegove prave ljubavi.

U filmu „Corpse Bride“ glavne uloge poverene su Džoniju Depu (Johnny Depp) i rediteljevoj supruzi Heleni Bonam Karter (Helena Bonham Carter). U ostalim (glasovnim) ulogama pojavljuju se: Emili Votson (Emily Watson), Trejsi Ulman (Tracey Ullman), Džoana Lamli (Joanna Lumley), Albert Fini (Albert Finney) i Kristofer Li (Christopher Lee).

Sutra čitajte više o najgledanijim filmovima u Americi.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike