U trendu

Poljubac u čelo ima dublje značenje nego što ste mislili, evo i koje

Poljubac u čelo predstavlja poljubac u treće oko i ima mnogo dublje značenje od onoga što većina ljudi može da shvati. To se smatra ljubljenjem nečije duše.

Treće oko se nalazi između obrva i korena nosa, a ima uticaj na našu intuiciju, duhovni život, na moć predviđanja, telepatije… Ono povezuju s epifizom (pinealnom žlezdom) koju je francuski filozof René Descartes nazivao sedištem duše i naglašavao koliko je njena uloga važna.

To je žlezda veličine graška smeštena iza očnih jabučica. Odgovorna je za lučenje melatonina, hormona koji reguliše budnost i spavanje – kada padne mrak proizvodi ga više i zato bolje spavamo.

Inače, treće oko nazivaju okom mudrosti i šestom čakrom koje se nalazi na čelu i indigo plave je boje. Stavljanje usana na mesto trećeg oka doprinosi unutrašnjem osećaju buđenja, osećaju sigurnosti i mira.

Poljubac u stvari stimuliše pinealnu žlezdu, kao i hipofizu koju nazivaju i ‘žlezdom gospodaricom’ jer upravlja većinom drugih endokrinih žlezdi i proizvodi brojne hormone vezane za određene delove tela. Hipofiza je veličine graška i smeštena je u koštanom tkivu na bazi mozga, nešto dalje od epifize, prenosi The Wild Child, prenosi 24sata.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.