2Cellos održali spektakularni koncert u Beogradu

BEOGRAD – Reputaciju svetske muzičke atrakcije, dvojac čelista iz Hrvatske poznatiji kao „2Cellos“ opravdao je sinoć spektakularnim nastupom u podnožiju Beogradske tvrđave.

Luka Šulić i Stjepan Hauzer vitruoznim muziciranjem oduševili su 15.000 fanova koji su iz celog regiona stigli na beogradski koncert.

Pre nastupa glavnih zvezda večeri, publika se zagrevala za spektakl uz izuzetan glas gospel i džez pevačice Ive Ikon, a potom i rifove najmlađeg poznatog rokera u Srbiji, Džonija Rankovića.

Temperatura u publici je naglo skočila kada su poput rok zvezda Luka i Stjepan kročili na pozornicu, ali početak koncerta bio je rezervisan za romantične duše.

Obrade tema iz remek-dela filmske umetnosti, kao što su „Moon river“, „Kum“, „Vatrene kočije“, „Kišni čovek“… gosti iz Hrvatske odsvirali su u pratnji vrhunskih beogradskih muzičara, među kojima su bili i članovi Beogradska filharmonije.

„Evo, obećavam da nećemo dugo s romantičnim temama da davimo““, kazao je Stjepan Hauzer i nedugo nakon toga ispunio obećanje.

Usledila je žestoka, virtuozna svirka, nabijena energijom koja se prelivala preko podnožja Beogradske tvrđave.

„2 Cellos“ su ostali na sceni samo u društvu bubnjara i počele su da „grme“ obrade hitova koji su proslavili Majkla Džeksona, ACDC, Nirvanu, Rolingstonse…

Sve se pretvorilo u muzički spektakl, s vatrometom za kraj u kojem je uživala publika koliko i protagonisti na sceni.

U nastupu svetski poznatih muzičara uživali su između ostalih i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.