U trendu

61. međunarodni beogradski sajam knjiga

„Treći Trg“ će učestvovati na ovogodišnjem 61. Beogradskom sajmu knjiga u prstenu Hale 1, a i ove godine deli štand sa izdavačem literature za decu „Enco book“-om.

Između dva sajma „Treći trg“ je objavio više novih izdanja, neki naslovi su još uvek u pripremi i biće objavljeni do sajma.

Od novih naslova uredništvo je izdvojilo : Sanja Dimoski „Čudesno u nama: od bajke do psihoterapije“ (proza), Peter Huhel „Teofrastov vrt“ – izbor i prevod sa nemačkog Stevan Tontić (poezija), Eva Lipska „Čitač papilarnih linija“ – prevod sa poljskog Biserka Rajčić (poezija),- Žak Rubo „Nešto crno“ – prevod sa francuskog Ana Moralić (poezija), Paskal Peti „Lovkinja“ – prevod sa engleskog Milan Dobričić (poezja), Paskal Peti „Fauverie“ – prevod sa engleskog Milan Dobričić (poezija).

Laguna donosi rekordnih 300 novih naslova

„Laguna“ je između dva sajma knjiga objavila 300 novih naslova i još 200 ponovljenih.

Na predstojećem Sajmu knjiga, „Laguna“ će predstaviti knjigu nobelovke Svetlane Aleksijevič „Poslednji svedoci“ i novi roman nobelovca Marija Vargasa Ljose „Pet uglova“.

„Laguna“ je pokrenula novu ediciju „Netopija“ u okviru koje će biti objavljeni naslovi koji se bave internetom i savremenim digitalnim tehnologijama.

„Darknet“ je već postao hit, a čitaocima će biti zanimljiva i „Silicijumska dolina“ Kristofa Kezea.

Slavna špijunka Mata Hari glavna je junakinja najnovije drame „Špijunka“ PaulaKoelja i prevod na srpski jezik čitaoci mogu da očekuju na Sajmu knjiga.

Među gostima na štandu „Lagune“ biće Danjan Čen, jedna od najpoznatijih književnica današnje Kine.

„Laguna“, u saradnji sa „Prosvetom“, objavljuje njenu knjigu „Šangajska princeza“, koja je prodata u million primeraka samo u Kini.

Svi ljubitelji Jua Nesbea na sajmu će moći da pronađu deseti roman iz serijala o inspektoru Hariju Huleu „Policija“.

Samo mesec dana posle originala, „Laguna“ je prvi svetski izdavač koji predstavlja knjigu „Tramp – Cela priča“, koju potpisuju novinari i urednici „Vašington posta“.

Za sve ljubitelje igrica, „Laguna“ predstavlja knjigu „Pokemon GO – Sveobuhvatni vodič za igru“ u kojoj se kriju tajne, trikovi i saveti u vezi sa aplikacijom o kojoj svi pričaju.

Jedan od razloga zašto čitaoci vole Sajam knjiga jeste i mogucnost da se sretnu sa svojim omiljenim piscima.

Na štandu Lagune u Hali 1 svoje knjige potpisivaće Vedrana Rudan, Danjan Čen, Svetislav Basara, Dragan Velikić, Dragoslav Mihailović, Vuk Drašković, Vanja Bulić, Ljubivoje Ršumović, Vladimir Arsenijević, Vladimir Kecmanović, Dejan Stojiljković, Jelena Bačić Alimpić, Srdan Dragojevic, Dr Nele Karajlić, Lazar Ristovski, Lazar Džamić, Ivana Kuzmanović i mnogi drugi pisci.

Posebno mesto u najavi nastupa „Lagune“ na Sajmu knjiga dobili su popusti koji će važiti na oba štanda u halama jedan i četiri.

Ovaj izdavač će ponuditi kupcima 4.000 naslova domaćih i stranih knjiga, a glavni partner ovog izdavač i lanca knjižara „Delfi“ je Banka Intesa.

„Vulkan“ na Sajmu knjiga

Među novim romanima naći će se dela Donata Karizija, Stiva Berija, Jusi Adler-Olsona, Nore Roberts…još jedan kuvar svetski poznatog Džejmija Olivera i novi hrono kuvari najprodavanije domaće kulinarsko- blogerske zvezde Ane Ćubele.

Domaći autori na koje je skrenula pažnju novinara su : Miloš Latinovic, Žana Poliakov, Tatjana Nježic, Zorana Sćultz. Boris Vukovic, Slobodan Stanišic, kao i najpopularnija blogerka Zorannah i jutjub zvezda Marija Žeželj…

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar