U trendu

Acart i Timarov danas objavili pesmu “Miholjdan”

BEOGRAD – Kantautor, kompozitor i gitarista Aleksandar Mitrović – Acart i poznati glumac Srđan Timarov zajedničkim snagama realizovali su novi projekat – pesmu “Miholjdan”, koja je obljavljena danas, na istoimeni praznik.

U ovoj filmičnoj kompoziciji, lirični refren kompozitora se nadovezuje na jedanaesterac koji interpretira Timarov kao narator.

Acart je, za album koji trenutno snima, izjavio da je “žanrovski rukovet” i da će sve pesme na njemu biti različite stilske orijentacije, poput “Nuklearnog detlića”, kao i “Oj, vrbo”, “Lament”, “Kona”, koje su prethodno objavljene.

Sve pomenute pesme će se naći na predstojećem albumu “Homo Ludens”, čiji je producent Petar Rudić iz studija „Destilerija”, za izdavača Kontra Records.

Acart, odnosno Aleksandar Mitrović, pored književnog i pedagoškog rada, afirmisan je i kao muzičar, u žanru etno-džeza i fanka.

Iza sebe ima dva audio-izdanja: “Ćiril Method“ (2017) i EP “Studio Sešions“ (2018), oba za diskografsku kuću Lampshade Media, a u pripremi je i treći album, koji će možda biti zasvršen do kraja godine.

Timarov je jedan od najtalentovanijih glumaca u Srbiji, koji je veoma aktivan kao član JDP-a, i tamo je prisutan u mnogim predstavama – “Unosno mesto”, “Gospođica”, “Mesec dana na selu”, a ranije je posebno bio upečatljiv u drami “Paviljoni”, ili mjuziklu “Jadnici” u Madlenianumu.

Od novih angažmana na velikom i malom ekranu, posle “Senki nad Balkanom”, publika će ga gledati u krimi serijalu “Klan” Bobana Skerlića i neobičnoj komediji za bioskope – “Nije loše biti čovek” Dušana Kovačevića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.