U trendu

Počelo snimanje serije Šetnja sa lavom

BEOGRAD – Nova serija „Šetnja sa lavom“, po scenariju glumca Andreja Šepetkovskog, sa Andrijom Kuzmanovićem i Anđelkom Prpić u glavnim ulogama, čije snimanje je nedavno počelo, imaće premijeru na proleće iduće godine, najavila je danas autorska ekipa.

Producentkinja Aneta Ivanović rekla je na konferenciji za novinare da je serija po žanru „komična drama, ‘dramedi’ ili dramska serija sa komičnim elementima“, odnosno „ljubavna priča sa krimi zapletima“. Serija je prvi projekat producentske kuće Blu baterflaj u saradnji sa Telekom Srbija, a biće emitovana na televiziji Superstar.

„Ne očekujte laku zabavu. Priča je ispričana na nov i moderan način, na osnovu scenarija Šepetkovskog, koji je izuzetan glumac i još bolji pisac“, naglasila je Ivanović.

Snimanje traje već osam od predviđenih 50 dana, a reditelj Filip Čolović je istakao da je „tekst jako duhovit“ i da se nada da će „Šetnja sa lavom“ moći da „funkcioniše i za 50 godina“.

Prema njegovim rečima, „Šetnja sa lavom“ je od teksta do realizacije „neuporediva sa bilo čime kod nas, a onda i šire“, iako se radnja dešav kod nas i „svi ćemo prepoznati situacije, koje su malo pomerene“.

„Serija sadrži crni humor, a na kraju ima i poruku, koja se bavi duhovnošću, što je Andreju bilo jako važno. Da prikaže šta je duhovnost danas, kuda mi kao čovečanstvo idemo. Sve je napisao na pitak način, kroz likove koji su živi i topli“, istakao je Čolović.

Kuzmanović je rekao da mu je Šepetkovski bio profesor na akademiji a da je njegvo scenario „jedna do tekstova u kome bi „malo šta menjao“, gde je „humor neusiljen i dolazi tračno kad mu je vreme“.

„Igram reditelja koji prolazi kroz tranzitni period, doživljava bitne promene. Ovo sam doživeo kao tragikomediju. Definitivno nam fale takve stvari“, rekao je Kuzmanović.

Prpić je rekla da je „Šetnja sa lavom“ „jako dobra, pametna komedija, urbanija od onog što smo navikli da gledamo, mnogo detaljnije i posvećenije napisana“.

„Pomeramo lestvicu u televizijskim formatima. Šepetkovski je pisao nešto što njega lično zanima. Dosta piše o religiji, ne samo pravoslavnoj nego o veri, kako moramo da nađemo smisao, koji nas menja na bolje, kroz umentomst i sama vreme“, rekla je Prpić.

Prema rečima Prpić, njena Una je „oličenje današnjice, instagram ‘vanabi’ života, gde sve pršti i sjaji“, a radi kao voditeljka i autorka emisije „Šetnja slavom“ na televiziji Gold, „tako da nam to već dovoljno govori o profilu lika“.

Kako je rečno, u seriji igra oko stotinu glumaca među kojima su i Šepetkovski, Anica Dobra, Branka Pujić, Tihomir Stanić, Andrija Milošević, Slobodan Ćustić, Miljana Gavrilović, Tara Milutinović i Bane Vidaković. Autor muzike zaseriju je Nikola Pejaković Kolja sa Vojom Aralicom.

„Kinezi kažu da je umentost isto što i život samo kad se propneš na prste. To je dobra definicija onog šta smo pokušali u seriji. Duhovito je napisana, to nije urnebesan smeh, ali izaći ćete sa unutrašnjim osmehom na licu“, istakao je Vidaković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.