U trendu

Aleksandar Radojičić postao novi član BDP-a

BEOGRAD – Popularni glumac Aleksandar Radojičić (34), do sada član teatra za decu „Boško Buha“, od danas je zvanično postao deo ekipe Beogradskog dramskog pozorišta, saopšeno je na konferenciji za novinare u BDP-u.

„Osećam se kao fudbaler koji prelazi u drugi važan klub, tako da imam veliku tremu“, prvi su bili utisci Radojičića povodom značajne promene u njegovom profesionalnom životu.

„Upravnik Jug Radivojević me je zvao pre nekoliko meseci i rekao da zna kako živim na Crvenom Krstu, i predložio da pređem ovde da radim, da mi bude lakše i brže da dolazim na posao. Naravno takvu ponudu i iz tog razloga nisam mogao da odbijem“, rekao je u šali veoma tražen glumac na malom i velikom ekranu.

„Pomno pratim razvoj BDP-a poslednjih godina od kako je na čelu Jug, i samo mogu da čestitam na tolikim uspesima. Zato mi je i drago da će, nakon 11 divnih godina u „Buhi“, baš ovde biti nastavak moje karijere“, podvukao je Radojičić, koga publika malih ekrana zna iz TV serija – „Žigosani u reketu“, „Bićemo prvaci sveta“, „Montevideo – Bog te video“, „Biser Bojane“, a trenutno je aktuelan sa „Beležnicom profesora Miškovića“.

Istaknuti dramski umetnik je specijalno ovom prilikom napisao biografiju o sebi poput neobične priče, koju je pročitao kolega glumac Milan Zarić.

U njoj se kaže da je kao sasvim mali veoma voleo filmove u kojima igra snagator Arnold Švarceneger, tako da je obožavanje ovog glumca akcionih filmova opredelilo karijeru ovog glumca rođenog u Beogradu.

Toliko je voleo ostvarenja sa ovim akcionim glumcem, da su ga roditelji budili i u dva ujutru da gleda na televiziji neki njegov naslov, a onda bi se on nakon gledanja filma, vratio u krevet prepun utisaka.

Kao dete je najviše odlazio u Pozorištance „Puž“ i u „Boško Buha“ i bio očaran glumom, a posebno mu je prijalo kada je prisustvovao snimanju čuvene emisije „S one strane duge“, jer je tada upoznao slavnog Milorada Mandića Mandu.

Tada je bio opčinjen, i obožavao je sve glumce za decu, junake poznatih serijala, kao što su Branko Kockica ili Aca poštar (glumac Mladen Andrejević).

Aleksandar je nesuđeni pravnik, jer koliko god je voleo glumu, želeo je da upiše Pravni fakultet, misleći da se od glume možda ne može živeti, već je to više hobi i ljubav.

Spremao se za glumu kratko kod Miroslava Mike Aleksića, a onda kod glumice Sandre Rodić Janković, stalnog člana Malog pozorišta „Duško Radović“.

Upravo mu je ova glumica savetovala da upiše Fakultet dramskih umetnosti kada je došlo vreme, i onda da proba istovremeno na dva univerziteta.

Na prijemnom je spremio dela Mome Kapora, kao i ulogu Ilije Čvorovića iz kultne drame „Balkanski špijun“ Dušana Kovačevića, i ušao je na FDU klasu kod profesora Vladimira Jevtovića.

Kasnije su se nizale uloge, gde mu je prva rola u „Boško Buhi“ bila „Mala sirena“ prema bajci Hansa Krisijana Andersena, u režiji Milana Karadžića.

Onda je postao jedan od najzaposlenijih glumaca ovog popularnog pozorišta za decu, te je u produktivnom opusu napravio zavidnu kolekciju uloga u mnogim bajkama i večernjim predstavama za tinejdžere.

Na ličnoj noti je istakao da najviše vremena voli da provodi sa svojom ćerkom, a da je ponosan što je u „Buhi“ dobio kuma, najboljeg prijatelja – kolegu Viktora Savića.

„Doći će vreme i za velike uloge, a inače volim sve role koje mi predstavljaju izazov“, zapisao je u biografiji Radojičić.

Upravnik Jug Radivojević se zahvalio na razumevanju pozorišta „Boško Buha“ i direktora Igora Bojovića, što su prepustili njihovog člana da se priključi ansamblu BDP-a.

„Objasnio sam im da je Aleksandar potreban našem pozorištu, kao i ono njemu, tako da su oni, na kraju, teška srca, dozvolili da imamo pojačanje. Verujem da će Radojičić biti vodeći u BDP-u, jer je reč o veoma izvanrednom momku, koji je kao sasvim mlad na prijemnom ispitu već dokazao svoj talenat“, naveo je upravnik Radivojević.

Takođe, da ne bi bilo zabune, prvi čovek BDP-a je razjasnio nedoumicu, a to je da ovaj teatar ne zapošljava neprestano nove glumce mimo svih pravila.

Stvar je u tome da novi glumci zapravo zamenjuju sve one starije kolege koji odlaze u penziju, jer su po sistematizaciji rada, ta mesta upražnjena.

Radivojević je sa ponosom podsetio na jaka imena glumaca koja su prešla u BDP poslednjih meseci: Branka Katić, Mirjana Karanović, Miloš Biković, Andrija Kuzmanović, Marko Gvero i Vanja Nenadić.

Posle uspešne sezone 2020/2021. sa 11 predstava, koja je krunisana Gran pri nagradom „Mira Trailović“ na festivalu BITEF, za komad „Cement Beograd“, BDP sprema još ambiciozniju godinu sa velikim brojem premijera.

Tradicionalno, o svim planovima biće reči pred novu godinu, 20. decembra.

Mlade kolege iz BDP-a su došle da pozdrave novog glumca Radojičića u ansambl pozorišta na Krstu: Jana Milosavljević, Iva Ilinčić, Ljubomir Bulajić, Aleksandar Vučković, Aleksandar Jovanović Meda, i drugi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar