U trendu

Aleksandra Jovičić Đinović dobitnik Nagrade „Milutin Bojić“

BEOGRAD – Pesnikinja Aleksandra Jovičić Đinović iz Leška kod Leposavića osmi je dobitnik Nagrade „Milutin Bojić“ za mlade pesnike, odlučio je žiri u sastavu Mileta Aćimović Ivkov, Slađana Ilić i Darko Daničić, saopštili su iz biblioteke Milutin Bojić.

Ciklus pesama Aleksandre Jovičić Đinović ocenjen je kao najbolji od ukupno 47 pristiglih radova.

Svečano uručenje Nagrade „Milutin Bojić biće upriličeno u sredu 19. maja, na Dan biblioteke i dan rođenja Milutina Bojića.

Istog dana biće otvorena i izložba „Bojići od pera“, na kojoj će biti predstavljeno stvaralaštvo Milutina Bojića, njegove braće Radivoja i Dragoljuba, kao i Dragoljubovih potomaka – sina Mirka i unuke Zoje Bojić.

Uručenje nagrade i izložba održaće se u matičnom odeljenju Biblioteke „Milutin Bojić“, s početkom u 17.30 (u 17.30 je otvaranje izložbe, a u 18.00 biće uručena nagrada i predstavljen pobednički ciklus pesama Aleksandre Jovičić Đinović.

Aleksandra Jovičić Đinović rođena je 1986. godine u Prištini, a odrasla u Orahovcu.

Diplomirala je na Odseku za opštu književnost i teoriju književnosti Univerziteta u Beogradu, masterirala na Departmanu za srpsku književnost i jezik Državnog univerziteta u Novom Pazaru.

Objavljivala je priče, pesme i eseje u regionalnim i inostranim zbornicima i književnim časopisima. Poezija joj je prevođena na engleski i arapski jezik.

Dobitnica je nagrade „Mak Dizdar“ za najbolju neobjavljenu zbirku pesama mladog pesnika (Stolac, 2017).

Na Literarnom konkursu u čast Rada Drainca 2018. godine dobila je prvu nagradu za esej.

Dobitnica je druge nagrade na konkursu „Ulaznica 2020“

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.