U trendu

Američka premijera filma „Toma“ 7. novembra u Čikagu

ČIKAGO – Velika američka premijera filma “Toma” desiće se 7. novembra u Čikagu, saopštili su organizatori Serbian Times, Vladimir Lisinac Productions, Cobra Film i Minacord.

U tom gradu je proletos snimljeno osam scena filma o legendarnom pevaču narodne muzike Tomi Zdravkoviću, a u njemu se kao statisti pojavljuju i mnogi naši ljudi koji žive i rade u Americi.

Toma Zdravković je 1970-tih nekoliko ključnih godina svog života proveo upravo u Čikagu, u kome je napisao svoje najlepše pesme, oženio se Gordanom Zdravković (u filmu je tumači Sanja Marković), ali i saznao da boluje od raka.

Gala premijera će biti održana u velikoj dvorani Copernicus Centra u Čikagu, koja prima 2.000 ljudi, a za koju se pretpostavlja da će biti ispunjena do poslednjeg mesta, bar sudeći po interesovanju koje u našoj dijaspori vlada za ovaj film.

Premijera će biti organizovana u maniru onih holivudskih, sa limuzinama i crvenim tepihom, a svoj dolazak je potvrdio režiser Dragan Bjelogrlić, tumači glavnih uloga Milan Marić, Tamara Dragićević i Petar Benčina, te producenti Željko Joksimović i Vladimir Lisinac.

Pre premijere biće organizovana konferencija za medije, a posle nje akteri „Tome“ pokloniće se i obratiti publici, nakon čega sledi iznenađenje večeri, gde će publika imati prilike da se podseti najlepših pesama Tome Zdravkovića.

Film „Toma“ trenutno u balkanskim bioskopima obara sve rekorde gledanosti, sa preko 500.000 bioskopskih posetilaca za samo tri nedelje prikazivanja.

Nakon Čikaga, film će premijerno biti prikazan i u drugim američkim gradovima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.