U trendu

Americka serija „The Ark“ (Barka”) snima se u Srbiji

BEOGRAD – Nova američka televizijska serija Dina Devlina, „The Ark“ (Barka”), zvanično je počela sa snimanjem u Srbiji, potvrdili su Tanjugu producenti.

Glumačku podelu predvode Ćristie Burke („Maid“), Rićard Fleeshman („Deep Heat“), Reece Ritćie („The Lovely Bones“), Stacey Read („Aneni“), i Ryan Adams koji vode publiku 100 godina u budućnost gde se čovečanstvo okrenulo kolonizaciji planeta u pokušaju da preživi.

Prva od ovih međuzvezdanih misija, prikladno nazvana „Barka 1“, doživljava katastrofalan događaj koji dovodi do ogromne količine uništenja i smrti.

Uz još godinu dana vremena pre nego što brod treba da stigne na svoje odredište, posada mora da udruži svoje resurse (i snalažljivost) da bi dovela kosmičko putovanje do svog cilja.

Seriju „The Ark“ od 12 epizoda direktno je naručio američki SYFY kanal.

Glavno snimanje se trenutno odvija u PFI studiju u Beogradu, u Srbiji.

Autor kultne serije „Zvezdana kapija SG-1“, Džonatan Glasner, je izvršni producent zajedno sa Devlinom (poznatim po pisanju omiljenih naučno-fantastičnih filmova kao što su „Zvezdana kapija“ i „Dan nezavisnosti“ zajedno sa Rolandom Emmerićom).

„Tako sam uzbuđen što imam priliku da ponovo postanem partner sa SYFY mrežom i ne mogu da zamislim boljeg saradnika od Džonatana Glasnera da oživi ovu seriju“, izjavio je Devlin.

Marc Roskin i Raćel Olsćan-Wilson (iz Devlinove kompanije Electric Entertainment) su izvršni producenti uz producenta Jonathan-a English-a (iz srpske kompanije Balkanic Media).

Electric Entertainment će biti zadužen za međunarodnu prodaju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar