U trendu

Američka trupa “BodyTraffic” na Beogradskom festivalu igre

BEOGRAD – Američka trupa “BodyTraffic” iz Los Anđelesa gostovaće danas i sutra na 18. izdanju Beogradskog festivala igre, na sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu i Operi i teatru Madlenijanum, najavljeno je na konferenciji za medije.

Uspešna pozorišno-igračka kompanija će se predstaviti publici u Novom Sadu i Beogradu sa tri predstave, odnosno triptihom koji u svom omnibusu zapravo čine jedinstvenu celinu – „Milion glasova“, „Prašina“ i „Pucanje“.

Kako je navela Aja Jung, osnivač, direktor i selektor festivala, kompanija „BodyTraffic“ je u četvrtak doputovala na surčinski aerodrom, spremna da zaigra večeras u SNP-u, a zatim u nedelju na velikoj sceni Madlenijanuma, i podsetila da su uspeli da ih dovedu iz pet pokušaja i odlaganja.

Jung je sa zadovoljstvom istakla da su karte za ovu fragmentarnu predstavu bile u prodaji još tokom 2019. godine i zatim rasprodate početkom 2020, a publika u Novom Sadu je zadržala sve karte od tada i nije ih vratila.

Takođe je obavestila javnost da je Drezden-Frankfurt kompanija igre koreografa Jakopa Godanija, usled pandemije, morala da odloži gostovanje svoje predstave na 18. BFI, tako da će umesto u oktobru, odigrati svoj spektakl “Alter ego” 4. i 5. decembra u Madlanianumu.

„Bodytraffic“ je trupa savremene igre svetske klase, koju su 2007. godine u Los Anđelesu osnovali njeni umetnički direktori Lilian Rosi Barbeito i Tina Finkelman Berket, koja je i igrač.

Aktuelni izvođači su – Džamal Vajt, Lindzi Mastajas, Džozef Dejvis, Hejli Heketorn, Natali Libert, Džesika Liu, Gazman Rosado, i drugi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)