U trendu

Amira, Kolja i YU Grupa za vikend u prestonici

BEOGRAD – Amira Medunjanin, Nikola Pejaković Kolja, YU Grupa i džez mužičari održaće koncerte u Beogradu ovog vikenda na sceni Kombank dvorane, u Bašti kluba Fest u Zemunu, odnosno ispred Doma omladine.

Večeras u 20 časova na pozornicu rok kluba Fest prvo izlazi čuveni Kolja, svestrani umetnik, poznat kao scenarista, reditelj i glumac, koji je već svirao na ovom prostoru, ali u enterijeru, kada je u nekoliko navrata rasprodao koncerte.

Kod Hale Pinki, Gradski park 2, Kolja će svojoj publici još jednom dokazati zašto je kultni autor srpskog bluza, čija je muzička karijera u velikom zamahu sa svim albumima do sada “Mama, nemoj plakati“ (2001), „Kolja“ (2009), „Grobovlasnici“ (2013) i „4 Prsta“ (2018).

Kao glumca i scenaristu gledaćemo ga u seriji “Kosti” od novembra na RTS 1, a igraju još – Dragan Mićanović, Ljubomir Bandović, Nikola Rakoćević, Milica Janevski.

Na istom mestu Bašte Festa sutradan izlaze veterani rokenrola, braća Dragi i Žika Jelić, sa svojim mlađim rođakom Petrom, kao bastion neprolazne veličine zvane “YU Grupa”, koja će u novembru proslaviti čak 50 godina karijere.

Jedan od najvećih bendova sa ovih prostora, ne ume da se zaustavi od te daleke 1970. godine kada su krenuli u rok karijeru, i danas su vlasnici mnogih legendarnih hitova i balada.

Presek ogromne karijere kroz 12 studijskih albuma činiće okosnicu ovog koncerta, gde će publika horski pratiti svoje favorite na sceni.

Od jakih imena, klub Fest za oktobar sprema i nastupe “Bajage i Instruktora” (17.10.) i rep hip hop atrakcije 90-ih “Sunshine” (24.10.).

Regionalna umetnica sevdalinki Amira Medunjanin održaće tri koncerta u nizu 10, 11. i 12. oktobra (20.00) u Kombank dvorani, u maloj, intimnoj postavci, u pratnji harmonikaša Mustafe Šantića, koji je jedan od saradnika na njenom novom albumu „For Him And Her“, gde su pesme koje su izvodili Toma Zdravković i Silvana Armenulić.

Koncert u doba pandemije kovid-19 mora biti u skladu sa zdravstvenim propisima, uz rastojanje, maske i ograničen broj od 450 posetilaca u Kombank dvorani.

Amira naglašava da „moramo se paziti“ i da to neće smetati:

nergija je nezaustavljiva, bez obzira bili udaljeni deset ili 50 metara, ovo su posebne okolnosti, prošli smo gore stvari u životu, proći će i ovo“, rekla je je Medunjaninova.

Osim ovog glavnog programa, ljubitelji džez muzike mogu sutra od 13 časova na matine koncertu u Domu omladine gledati sastav Časlav Šehović Kvartet, koji će otvoriti serijal besplatnih koncerata “Džez za Dž”, na Platou Milana Mladenovića ispred DOB-a.

Muzički ciklus pokrenut 2013. godine, trajaće do 31. oktobra i publika može pratiti i grupu „Bosque“ (17.10.), Luka Ignjatović Trio (24.10., posveta legendi Čarliju Parkeru) i nastup studenata Katedre za džez i popularnu muziku na FMU (31.10.).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.