U trendu

Animirana serija „Pafins“ imposibl na svetskim platformama

BEOGRAD – Animirani serijal „Pafins imposibl“ (Puffins Impošible), proizveden u Srbiji sa holivudskim glumcem Džonijem depom koji pozajmljuje glas glavnom junaku, biće od sutra dostupan publici na svetskim striming platformama Epl tivi (Apple Tv), Amazon prajm (Prime) i Gugl plej (Google Play), saopštili su danas producenti.

„Milionski auditorijum širom sveta biće u prilici da vidi 18 petominutnih epizoda prve sezone serijala, kreiranog i produciranog u Srbiji. ‘Pafins imposibl’ je
nastavak popularnog serijala ‘Pafins’ u kom takođe glas i karakter glavnom junaku Džoniju Pafu pozajmljuje Dep“ navode producenti.

Kako je najavljeno, za domaću publiku će na RTS i Telekom Srbija kanalima uskoro biti dostupna vesela i edukativna porodična serija koja prati avanture jedinstvenih superheroja pet arktičkih ptica sa supermoćima.

Serija se bavi istovremeno univerzalnim temama, kao što su ravnopravnost, tolerancija i očuvanje planete, navode producenti.
„Jedan od kurioziteta je i to da su stvaraoci iz Srbije u neke elemente scenarija integrisali motive srpskog humora i kulture, što serijalu daje i autentični pečat naših stvaralaca. Pored domaćih scenarista, u kreiranju serijala učestvovali su i brojni lokalni umetnici, među kojima su poznati reditelji, kompozitori i drugi“, navodi se u saopštenju.
„Pafins imposibl“ radi producentska kompanija Jervolino end Lejdi Bakardie entertejnment, a stvaran je u Jervolino studijima i produciran u Arkejndžel (Arćangel) Digital studiju.

Serijal je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.