U trendu

“Antitalenti” Radivoja Raše Bukvića na marketu u Sofiji

SOFIJA – Projekat dugometražnog igranog filma ,,Antitalenti“ prema scenariju i režiji poznatog glumca Radivoja Raše Bukvića, odabran je među 13 naslova u kategoriji „Plus Minus One“ koprodukcionog marketa “Sofia Meetings”, u okviru 25. Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji.

Proslavljeni glumac sa karijerom u Francuskoj i delimično u Americi, ovim filmom će debitovati kao režiser i scenarista, a predstavljanje projekta će se odigrati u onlajn izdanju od 17. do 24. marta.

Sadržaj scenarija za budući film “Antitalenti” odigrava se 1993. u Somboru, u Saveznoj Republici Jugoslaviji kao drama o odrastanju i sazrevanuju sa elementima mjuzikla, nadahnuta istinitim događajem koji se desio te godine.
To je filmska priča o matematičkom geniju, stidljivom 14-godišnjem dečaku koji se u sam početak ratova devedesetih uključuje u trgovinu oružjem, ne bi li kupio bas gitaru, u nadi da će se u njega zaljubiti najlepša devojčica u školi kao u muzičara školskog benda.

Projekat je do sada podržan od strane grada Sombora, kao i na konkursima Filmskog centra Srbije za razvoj scenarija 2018. i razvoj projekta 2020. godine.

Producent filma je Jovana Jovičić, koscenaristi su Vuk Ršumović i Igor Latinović, a realizacija nastaje u okviru mlade producentske kuće “Prikaz Film”.

Novi film će biti koprodukcija Srbije, Hrvatske, Slovenije, Francuske i Mađarske.

Radivoje Bukvić, inače rodom iz Sombora, gde je smeštena radnja njegovog filma prvenca, već čitavu deceniju ima zapaženu karijeru u francuskim i američkim filmovima, a u poslednjem periodu je dosta prisutan i u srpskim projektima.

Tako je ponovo osvojio publiku u krimi seriji “Besa”, čija se druga sezona uveliko snima, a on je angažovan takođe na filmu i TV seriji “Trag divljači” Nenada Pavlovića, koji trenutno snima u Nišu.

Osim toga, Bukvić je bio zapažen i u sitkomu “Slučaj porodice Bošković”, čiji ga nastavak snimanja očekuje uskoro, da se kompletiraju planiranih čak 80 epizoda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.