U trendu

Astronomski kamp od 7. jula na Fruškoj Gori

NOVI SAD – Astronomski kamp „Letenka“ biće održan od 7. do 10. jula na Fruškoj Gori, saopštili su organizatori.

Kako je najavljeno, ljubitelji astronomije će kroz bogat program i predavanja stručnjaka imati priliku da dokuce mnoga pitanja u vezi sa svemirom.

Među predavačima će se naći i brojni astronomi, fizičari, biolozi, astrofizičari, hemičari, kao i članovi astronomskih društava.

Tokom kampa planirano je noćno posmatranje nebeskih objekata, dok dnevni program sadrži razgovore o nauci i dostignućima u istraživanju svemira.

Posetioci će imati priliku i da se upoznaju sa astronomskom opremom, nauče nešto o korišćenju teleskopa, kao i da se izvešte u pravljenju astrofotografije.

„Kako napraviti dobru astrofotografiju? Šta znamo, a šta ne znamo o Tunguskoj eksploziji? Kako će izgledati buduća misija na Mesec? Koji su međuzvezdani objekti posetili Sunčev sistem?“, samo su neka od pitanja na koje ce kamp odgovoriti, kaže se u saopštenju.

Letnji kamp „Letenka“ organizovaće Astronomska društva „Novi Sad“, „Lira“ i „Kosmos“, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i medicinu sporta, kao i podršku Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar