U trendu

Atrium Sešions koncerti u dvoristu Kapetan Mišinog zdanja

BEOGRAD – Septembar u Beogradu biće u znaku atraktivnih „Atrium Sešions“ koncerata u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja, a od 4. do 25. septembra sa početom u 20.30 časova nastupiće brojni izvođači raznovrsnih muzičkih žanrova koji su omiljeni među beogradskom publikom, u organizaciji Centra beogradskih festivala, saopštili su iz CEBEFA.

Seriju koncerata otvara Bisera Veletanlić sa Vasil Hadžimanov bendom u nedelju 4. septembra, zatim sledi koncert populane grupe

Ođila 8. septembra koji će biti u prepoznatljivom ritmu romske muzike, a 9. septembra koncert će održati pevačica raskožnog glasa Tijana Bogićević; 10. septembra publiku očekuje koncert grupe Crvena jabuka, a 11. septembra biće održano muzičko-poetsko veče žpanskih i latinskih pesama „Al Amor“ u izvođenju Anastasije Minjević (sopran), Ksenije Ristić (klavir) i glumca Joakima Tasića;

Dva dana kasnije nastupiće sve traženiji mladi muzičar Andrija Gavrilović A.N.D.R. sa svojim gostima, muzički producent i trubač školovan na Berkliju, a 19. septembra publiku očekuje energična muzika violončela kroz koncert ansambla Viva Čelo koji predvodi Dragan Đorđević Suzuki, a kojim će biti označen i početak Čelo Festa.

Za 21. septembar zakazan je internacionalni gudački orkestar Makris sa repertoarom „Od klasike do Holivuda“, a dirigent je Predrag Gosta, dok će domaća grupa Galija održati koncert 24. septembra kada će obradovati publiku svojim brojnim hitovima.

Seriju „Atrium Sešions“ koncerata zatvoriće 25. septembra Belgrade Soul Sextet svojim koncertom „Tri sevdaha“ koji kombinuje zvuke džeza, tanga i tradicionalne balkanske muzike koju predstavlja sevdah.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.