U trendu

Austrijska kabaretistkinja srpskog porekla 30. marta u beogradskom Teatru Vuk

BEOGRAD – Malarina, austrijska kabaretistkinja srpskog porekla, nastupiće 30. marta u Teatru Vuk, gde će predstaviti program „Srbi umiru polako“, najavili su organizatori.

Malarina je rođena u Srbiji.

Njeni roditelji su u Insbruk u Austriji došli kao gastarbajteri, a ona se 2011. godine preselila u Beč, gde je studirala komparativnu književnost.

Od 2019. pokušava da doprinese doprinese međunarodnom razumevanju između „Švaba2 i „Yugosa“ kroz kabare.

Dobitnica je austrijske Nagrade za kabare 2022. i nagrade Salcburški bik 2023. godine, a njen nastup je prilikom dodele ovog priznanja opisan kao „lukava i dirljiva mešavina primenjene etnologije, političke satire i komičnog preispitivanja odnosa Austrije i Srbije obele?enog ponosom i predrasudama.“

Malarina u ovom programu poziva na čas istorije od Sarajeva do Ibice i bavi se „bolnim gubitkom“ austrijskog desno orijentisanog političara i bivšeg vicekancelara HC Štrahea.

„Put srpskih gastarbajtera vodio je od Integration Clašic do Ašimilation 1.0 iz straha od Hajdera. Ljubav prema vicekancelaru Štraheu dovela je do apgrejda na Ašimilation 2.0 – proširena verzija sa dodatkom Ksenofobije i Islamofobije. Eh, kako ćemo mi Srbi sad dalje bez HC Štrahea?“, stoji u opisu predstave, koja će biti izvedena na nemačkom jeziku.

Malarinin nastup organizuje Austrijski kulturni forum u Beogradu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar