U trendu

Bajaga:Veliki pesnik;Đurđević:Raznežio je mnoge generacije

BEOGRAD – Otišao je veliki pesnik, ovo je ogroman gubitak za našu kulturu, saglasni su Momčilo Bajagić Bajaga i Milan Đurđević, frontmen benda Neverne bebe u izjavi za Tanjug povodom smrti Đorđa Balaševića.

Lider sastava „Bajaga i instruktori“ kaže da mu je mnogo teško i da je virus Covid 19 izuzetno nepredvidiva i opaka bolest koja ne bira.

„Đole je bio jedan od simbola jugoslovenske pop scene i njegove pesme su bile prepoznatljive od Vardara pa do Triglava. Mnogo mi je teško i nikako ne mogu da „obradim“ informaciju da Đoleta više nema. Bio je veliki pesnik i nema sumnje da je njegov odlazak veliki udarac za našu kulturu“, kazao je Bajagić.

Milan Đurđević kaže da je Balašević bio neprevaziđeni pesnik na regionalnoj pop sceni i da je imao poseban muzički izraz koji je oduševljavao milione ljudi.

„Lako je bilo voleti Balaševića kada je bio vrhunski pesnik. Ostavio je nemerljiv trag u našoj pop kulturi i raznežio svojim pesmama brojne generacije. Nesumnjivo je njegov odlazak ozbiljan gubitak za našu kulturu, ali i za sve ljudi koju su voleli njegove pesme. balašević je bio neponovljiv“ kazao je Đurđević.

Đorđe Balašević je preminuo danas u 67. godini.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.