U trendu

Baletska škola NFI gostuje u Solunu

BEOGRAD – Na poziv gradonačelnika Soluna, Baletska škola Nacionalne fondacije za igru iz Beograda i Baletska škola iz Soluna, održaće zajednički nastup u solunskom teatru Koloseum, 1. decembra, najavili su iz NFI.

Nastupu prethode i zajedničke probe u Grčkoj, odnosno nekoliko dana intenzivnog rada pred gala koncert.

Na programu su delovi iz varijacija klasičnog repertoara, kao i nekoliko kratkih komada koje potpisuju savremeni koreografi, poput Icika Galilija i Dajle Karezane. Ukupno dvanaest devojaka i jedan dečak iz Beograda, pripremaju se za svoje prvo gostovanje u inostranstvu od početka pandemije, iako su sve vreme, odnosno gotovo bez prekida vežbali.

Predvođeni pedagozima Nacionalne fondacije za igru, Ivet Rodrigez, Marijom Janković i Jovanom Veselinovićem, mladi baletski igrači će se predstaviti ne samo pred publikom u solunskom teatru, već i u okviru posebne emisije iz kulture na kanalu ERT3.

Sredstva za putovanje i izradu kostima u Srbiji, obezbeđena su zahvaljujući podršći brenda VodaVoda, koji je prepoznao značaj ulaganja u mlade talente i ovaj projekat uvrstio u deo svoje društveno odgovorne prakse.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.