U trendu

Bečko pozorište 10. septembra otvara INFANT

NOVI SAD – Drama „Gospođica Julija“ bečkog dvorskog pozorišta „Burgteatar“ otvoriće 49. Internacionalni festival alternativnog i novog teatra (INFANT) 10. septembra na velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta, saopštili su danas organizatori.

Kulturni centar Novog Sada je saopštio da je Burgteatar „najeminentnije austrijsko i jedno od najznačajnijih i najcenjenijih pozorišta nemačkog govornog područja“.

Kako je navedeno, „Burgteatar je prostor za živu umetničku razmenu sa načinima razmišljanja i oblicima izražavanja izvan naših unutrašnjih i spoljašnjih granica i ograničenja.

„To je prostor ekstrema – krajnje kontroverzan, izuzetno raznovrstan, izuzetno užurban, krajnje savremen, izuzetno glasan, izuzetno tih, krajnje austrijski, izuzetno internacionalan. I ceo spektar društva je pozvan da uđe u ovaj prostor“, kaže se u saopštenju.

Podsetivši da je švedski pisac Avgust Strindberg u predgovoru predstave njene „moderne likove koji žive u doba tranzicije“ opisao kao kolebljivije i raspadljivije od ljudi iz prethodnih vremena, iz KCNS su ocenili da se „danas ponovo nalazimo u periodu tranzicije, sve manje bezbedni i jednako izgubljeni kao Žan i Julija“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.