U trendu

Beloica: Tango Opera „Marija iz Buenos Airesa“ ima jak emotivni naboj

BEOGRAD – Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je producent Miljan Beloica, koji je govorio o izvođenju tango opere „Marija iz Buenos Airesa“ Opere Nova Kragujevac 2. aprila u Pozorištu na Terazijama u Beogradu.

Beloica je rekao da su tragajući došli do interesantnu tango operu čija forma im je zagolicala maštu, kako bi izgledala u njihovom izvođenju.

„Iskren da budem, u početku smo potcenili to delo, mislili smo da se radi o tangu, neki argentinski melos, međutim kako smo dalje istraživali shvatili smo da u rukama imamo remek delo“, rekao je Beloica.

Prema njenogovim rečima, „Marija iz Buenos Airesa“ je najznačajnije delo koje je napisao Astor Pjacola, koje kao tango opera predstavlja „mnogo više od plesa i muzike“.

Beloica je ocenio da Pjacolino delo predstavlja perfsonifikaciju društva osiromašenog duha, koje ne vodi puno računa o umetniku, nastoji da prikaže probleme i ponudi nadu da nešto može da bude bolje.

„Publika „može očekivati jak emotivni naboj. Sigurni smo da ćemo to preneti na publiku i da će to poneti sa sobom i dugo o tome pričati“, rekao je Beloica.

Na sceni će tokom izvođenja tango opere biti 27 članova ansambla, izvođača i drugih, koji će prilagođeni kompaktnoj sceni dočarati argentinski ambijent.

Opera Nova Kragujevac je mlada organizacija osnovna 2018. godine sa velikim, ambicioznim planom da u Kragujevcu osnuju opersku scenu, podsetio je Beloica.

To je u početku bila nemoguća misija, jer se krenulo ni iz čega, a prve predstave su izvedene u Knjaževsko srpskom teatru.

„Prethodno smo producirali tri barokne opera, a ovaj put će u Beogradu imati priliku da vide jedno značajno delo i mladu organizaciju koja želi novim operskim pristupom da pozove publiku“; zaključio je Beloica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar