U trendu

Belović: Premijera predstave „Tit Andronik“ krajem decembra u JDP-u

BEOGRAD – Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Jovana Belović koja je govorila o pripremi predstave „Tit Andronik“ u Jugoslovenskom dramskom pozorištu i svojoj ulozi u „Čudu u Šarganu“.

Belović je rekla da su u toku probe Šekspirovog „Tita Adronika“ u režiji Andraša Urbana koga zna iz sovjih početaka u narodnom pozorištu Subotica 

„Uvek sam priželjkivala da radim sa Andrašom i sad mi se ostvarila želja. Igram Lavijinu, ćerku Tita Andronika. Krajem decembra bi trebalo da bude premijera“, rekla je glumica.

Belović je ocenila da je „Čudo u Šarganu“ Ljubomira Simovića u režiji Jagođa Markovića u JDP-u „izazovna predstava“, a tekst deluje u svakom trenutku kao novi izazov.

„Ne mogu reći savladati tekst, ali dovesti do istine tu poeziju koju nam Simović daje je prvi najteži i najlepši zadatak koji glumac može da ima“, istakla je Belović.

Kao neko ko večito ima sumnje u svoj rad, što smatra da je „u zdravoj meri dobra stvar za glumca“, Belović na „Čudo u šarganu“ ne gleda kao na prekretnicu, ali priznaje da je „svakako jedna velika stepenica u karijeri“. 

Belović ne priželjkuje određenu ulogu, reditelja ili pisca, već ističe da bi volela da sarađuje „uvek sa raznim ljudima, od kompozitora, kostimografa, do glumaca i reditelja“.

„Težim ka saradnji sa što više ljudi, da mogu da učim i možda ja nekog učim, da rastem i da imamo svako isti odnos prema poslu i odgovornost“, rekla je glumica. 

Upitana kako gleda na budućnost pozorišta u doba tehnoloških reovlucija, Belović je rekla da duboko veruje „da će preživeti sve štzo mu svet sprema“.

„Dokaz vidim u tome što je preživelo do sada. I nosim se mišlju da samo treba biti hrabriji u toj veri i samim tim smo korak bliži pobedi“, zaključila je Belović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar