U trendu

Bend „Buč Kesidi“ oduševio publiku na Kalemegdanu

BEOGRAD – Muzički pop rok tandem „Buč Kesidi“ sinoć je svojim koncertom oduševio veliki broj publike na platou kod Pobednika na Kalemegdanu, u okviru prve večeri mini festivala „Urban Sešions“, u organizaciji Centra beogradskih festivala – CEBEF.

Alternativni indi rokenrol-elektro-disko bend iz Pančeva je izašao na scenu u 22.30 sati nakon dve predgrupe, jer je muzički događaj otvorio mladi izvođač Luka Rajić kome je ovo bio prvi nastup u Beogradu.

Onda je na pozornicu Kalemegdana izašao bend „Fantom“ i priredio publici atraktivan nastup sa laserima i vizuelnim efektima.

Gitarista Luka Racić i bubnjar Zoran Zarubica koji čine „Buč Kesidi“ otvorili su koncert pesmom “Euforija” sa svog drugog istoimenog albuma iz 2019. godine, koji im je i doneo veliku popularnost.

Publika je horski pevala sve hit pesme ovog benda („Nema ljubavi u klubu“, „Nedelja ujutru“, „Đuskanje ne pomaže“, „Tiho“), a u publici su se našla i poznata imena iz sveta muzike, glume i koncertne industrije regiona.

Veliki uspeh su Luka i Zoran postigli upravo u regionu, jer su rasprodali unapred tri koncerta u Zagrebu, a onda su zakazana još dva.

Tako će momci svirati 24, 25, 26, 28. i 29. septembra u velikom dvorištu Akademije likovnih umetnosti u Zagrebu.

Poslednji put su svirali u Beogradu krajem 2019. godine kada su lako i brzo rasprodali dva koncerta zaredom u Domu omladine (sala „Amerikana“).

Večeras, drugog dana „Urban Sešions“ festivala, na istom mestu od 21 sat će koncert održati etno soul pop muzičar Marko Louis sa gostima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.