U trendu

Bend glumca Bode Ninkovića na jesen objavljuje album

BEOGRAD – Glumac Slobodan Boda Ninković najavio je da njegov ponovo okupljeni bend iz mladosti Ops planira na jesen da konačno objavi album „Mala prodavnica delikatesa“ za PGP RTS.

„Pre 41 godinu bend se rasturio. Pre 42 godine grupa Ops je pobedila na Zaječarskoj gitarijadi. Trebalo je da snimimo ploču kao pobednici, to je bila nagrada. Međutim, pola benda je otišlo u vojsku, ja sam otišao posle šest meseci. To se rasteglo. Dok smo se svi vratili stvar je zamrla“, rekao je Ninković agenciji Tanjug.

Muzičko-scenski bend, koji pored pozorišnih elemenata poseduje „provokativne i duhovite tekstove“, ponovo se okupio pre 11 godina kada su u matičnom Smederevu napravili koncert u čast preminulog gitariste Dragoljuba Tasića.

Pevač i kompozitor Ninković se priseća da su članovi Pseudo pank cirkus Ops „napunili salu i bili iznenađeni reakcijom čak mlađih ljudi“ na pesme poput „Davno beše to“, „Taksi rokenrol“ i „Papiga“.

Promocije glumčeve biografske knjige „Boda – slušaj sine ove velike reči“ autora Jovice Tišme bile su 2019. godine prilika da bend zasvira uživo, a Ninković i stihopisac i pevač Tišma su naposletku odveli Ops i u studio.

„Postoji neka urbana legenda da smo mi od rokenrol bendova sa eks ju prostora ‘najbolji bend za koji niko nije čuo’. I tako ćemo ići u kampanju reklamiranja albuma ‘Mala prodavnica delikatesa’. Posle boravka u studiju iznenađen sam kako svirka dobro i sveže zvuči“, rekao je Ninković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.