U trendu

Beogradska filharmonija odvela publiku u svet valcera na novogodišnjem koncertu

BEOGRAD – Reputaciju jednog od najperspektivnijih umetničkih orkestara Evrope, večeras je u Kolarcu potvrdila Beogradska filharmonija na prvom od dva novogodišnja koncerta.

Za kraj 2022. godine, Filharmonija je priredila nesvakidašnji valcer-parti, pod upravom dirigenta Morica Gnana.

Novogodišnji koncerti dugo su očekivana vest za brojnu publiku koja nestrpljivo čeka datume najluđih filharmonijskih nastupa.

Fanovi su već navikli da ih orkestar iznenađuje u neočekivanim izdanjima, a za kraj ove godine filharmonija je spremila poseban izbor valcera.

„Je’n, dva tri, dva, dva tri…bio je ritam u kojem se uživala večeras publika u Kolarcu.

Valcer je ples balskih dvorana koji je uveo bliskost među igračima i tako skandalizovao javnost, a vremenom je postao jedan od obeležja Beča.

Za razliku od Bečke filharmonije, Beogradska je večeras predstavila nešto drugačiji izbor valcera, od simfonijskih, preko Bernštajnovih do filmske muzike.

Od kompozicija Hačaturijana i Sen-Sansa, preko Bernštajnovih kompozicija, publika uživala u valcerima iz čuvenih filmova kao što su „La-la lend“ i „Hari Poter“.

Specijalni gost koncerta bila je pop zvezda Ana Đurić Konstrakta koja je improviz sa velikim bubnjem u komičnoj komunikaciji sa dirigentom praćena orkestrom.

Publika je burno pozdravila Konstraktu prateći njene prepoznatljive pokrete rukom i stihovima „Umetnica mora bit zdrava“.

Publika je ovacijama ispratila umetnike sa scene, a u razdraganoj atmosferi mogli su se čuti komentari „čarobno, čarobno“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.