U trendu

Beogradska premijera “Igre s mitom“ 22. novembra u DKSG

BEOGRAD – Plesna predstava “Igra s mitom“ koreografa Aleksandra Ilića doživeće svoju beogradsku premijeru 22. novembra na sceni Doma kulture Studentski grad, saopštili su danas organizatori.

Predstavu izvode plesačice Lara Frgačić, Silvija Musić i Dora Šesto iz Hrvatske, Natalija Trifunović iz Crne Gore i Katarina Ilijašević iz Srbije.

Koreograf Ilić je ideju za predstavu nastavio na tragu Verdijevog čuvenog operskog dela “Aida“, a po motivima knjige “Josip i njegova braća“ nemačkog nobelovca Tomasa Mana kao jednim od najvažnijih dela koja govore o emigraciji u doba najvecje svetske krize.

“U vremenu kada ponovo živimo u izazovima nastalim globalnom pandemijom, plesna adaptacija biblijske priče “Josip i njegova braća“ ironično se poigrava kroz igru i pokret s mitom, koristeći se savremenim sredstvima mitologije, psihologije, filozofije, arheologije, religije, filologije i biblijske egzegeze“, pojasnio je Ilić pred hrvatsku premijeru predstave, koja je izvedena 27. septembra na sceni Zagrebačkog plesnog centra.

Pored ovoga, na poziv direktorke Šibenskog plesnog festivala Zorane Mihelčić, “Igra s mitom“ selektovana je za program ovog festivala, koji će biti održan u julu 2022. godine.

Predstava se realizuje u okviru rezidencijalnog programa Ansambla slobodnog plesa “Liberdance“ i Kazališta Kamenjak Rajka Pavlića iz Hrvatske i Instituta za umetničku igru iz Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.