U trendu

Beogradski dizajner na listi najboljih

Nedavno je u Moskvi održan Međunarodni festival dizajna „Identity – Best of the Best 2007“. U međunarodnom žiriju ovog festivala našlo se deset vrhunskih svetskih eksperata iz oblasti dizajna: Ken Kato (Ken Cato, Australija), Toni Spet (Tony Speath, SAD), Ema Buti (Emma Booty, Velika Britanija), Minato Išikava (Minato Ishikawa, Japan), Rut Klocel (Ruth Klotzel, Brazil), Kristijan Kit Pol (Cristian Kit Paul, Rumunija), Ivan Čermajev (Ivan Chermayeff, SAD) i Aleksandar Faldin (Alexander Faldin, Rusija).
U žiriju su bili i eminentni svetski stručnjaci iz ove oblasti Amerikanac Dejvid Karson (David Carson), jedan od najuticajnijih dizajnera XX veka koga je magazin „Creative Review“ proglasio art direktorom naše ere, i profesor Erik Spiekerman (Erik Spiekermann) iz Nemačke, jedan od najznačajnijih svetskih poznavalaca i dizajnera tipografije i koosnivač „Font Shopa“.
Međunarodni konkurs „Best of the Best“ organizuje magazin „Identity“, prvi ruski magazin koji se bavi brendingom i komercijalnim dizajnom. Međunarodni konkurs obuhvatao je radove sa pet kontinenata, tj. iz 54 zemlje. Učestvovalo je 311 agencija, dizajn studija i dizajnera sa ukupno 1.267 radova.
Pristigli radovi bili su podeljeni u dve oblasti – Logotip i zaštitni znak i Kompletan korporacijski identitet. Obe oblasti obuhvatale su šest podgrupa, pa je bilo ukupno 12 takmičarskih kategorija. Desetočlani žiri ocenjivao je radove u svim kategorijama i u svakoj odabrao po tri najbolja rada. Pored tri prvoplasirana rada, u svim kategorijama je sačinjena i kratka lista najboljih radova. Beogradski dizajner Dejan Paroški našao se na spisku najboljih u oblasti Logotipi i zaštitni znakovi – kategorija neprofitne organizacije i događaji.
Koristan link:
Oficijelni sajt „Best of the Best 2007“ (eng)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.