U trendu

Blagojević: Uloga u „Crnoj svadbi“ najatraktivnija do sada

BEOGRAD – Glumica Ljiljana Blagojević bila je gošća nove epizode video serijala „Tanjug Reflektor“ u kojoj otkriva da se njena uloga u televizijskoj seriji „Crna svadba“ razlikuje od svga što je do sada radila.

Ljiljana Blagojević je prvakinja Narodnog pozorišta i godinama bila posvaćena samo teatru odbijajući različite uloge u televizijskim formatima.

Posle niza godina prihvatila je ulogu u seriji „Crna svadba“, koja kreće premijerno s emitovanjem 23. oktobra na televiziji Superstar i od 30. oktobra na RTS.

Blagojević napominje da serija spaja svetske žanrovske trendove psihološkog i krimi trilera sa elementima horora i lokalnu priču o vlaškoj magiji.

„Pročitala sam scenario i nijednog momenta nisam imala dilemu da li da prihvatim ulogu u seriji ‘Crna svadba’. Lik koji oživljavam u seriji pojavljuje se samo u četiri epizode, ali moja moja uloga je potpuno drugačija i mnogo atraktivnija u odnosu na sve što sam radila na televiziji pre ove serije“, kazala je Blagojević i dodala da je ulogu spremala skoro dva meseca.

Kako kaže imala je privilegiju da sarađuje sa divnom ekipom i odličnim rediteljem Nemanjom Ćipranjićem u procesu nastajanja serije „Crna svadba“.

„Fotografijom i atmosferom serije se potpuno razlikuje od svega što su gledaoci imali prilike da vide do sada. Takođe ‘Crna svadba’ je izuzetno umetnički oblikovana. U suštini je kriminalistička, ali se bavi i praznoverijem i ljudima koji su skloni da se prepuste mraku i tamnim silama koje određuju njihov život“, rekla je Blagojević.

Prvakinja Narodnog pozorišta Ljiljana Blagojević napominje da su promene u nacionalnom teatru jako važne.

„Svetislav Bule Goncić je zamenio Ivanu Vujić na mestu direktora Narodnog pozorišta u Beogradu. Buleta znam sa studija i sigurna sam da poznaje zahtevan mehanizam funkcionisanja pozorišta. Cela njegova porodica je umetnička. Očekujem da Bule unapredi Narodno pozorište i da dovede mlade dramaturge u glumce u naš teatar“, istakla je Blagojević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.