U trendu

Blues Caravan 21. septembra u DOB

BEOGRAD – Blues Caravan, u kome nastupaju mlade zvezde svetskog bluza, održaće koncert 21. septembra u velikoj dvorani Doma omladine Beograd, najavili su danas organizatori.

U okviru ovogodišnjeg karavana, koji je od početka godine održao više od 40 koncerata u Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj, Francuskoj i Holandiji, nastupa i naša mlada pijanistkinja i kantautorka Katarina Pejak, Ina Forsman iz Finske i Ally Venable iz Teksasa.

Osim u Srbiji, na jesen će koncerte održati i u Engleskoj, Škotskoj, Francuskoj, Danskoj, Holandiji i Švedskoj, a u julu su nastupile i na prestižnom Amal Blues Festivalu u Švedskoj.

Jedan od najvažnijih evropskih i svetskih bluz izdavača Ruf Records je 2005. godine pokrenuo Blues Caravan kao putujuću bluz reviju koja svake godine predstavlja tri istaknuta izvođača iz aktuelnog kataloga.

Tokom proteklih godina, Blues Caravan je predstavio Evropi i svetu mnoge značajne bluz izvođače i postavio „zlatni standard modernog bluza“.

Ove godine će biti predstavljene tri mlade, prelepe dame, buduće velike zvezde svetskog bluza: Katarija Pejak, Ina Forsman i Ally Venable.

Ritam sekciju ovogodišnjeg Blues Caravana čine basista Roger Innis iz Velike Britanije i Teksašanin Elijah Owings za bubnjevima.

Beogradski koncert mladih bluz zvezda je podržala Ambasada SAD u Srbiji, a ulaznice po ceni od 1.000 dinara se mogu kupiti u pretprodaji na blagajnama Ticket Vision-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.