U trendu

Bogati koncertni program Srbiji do kraja nedelje

BEOGRAD – Aktuelna nedelja u Beogradu i Srbiji biće ispunjena mnogim kulturnim sadržajima, posebno muzikom, tako da će publika biti u prilici da vidi nastupe benda „Kerber“, Vasila Hadžimanova, Beogradske filharmonije i džez veče „Miracles“, Marka Louisa.

Muzičke umetnice – violinistkinja Dunja Kalamir i flautistkinja Stana Krstajić, održaće koncert večeras na sceni Galerije Istorijskog muzeja Srbije, koji i organizuje nastup zajedno sa poznatim udruženjem „Unica art“, u okviru druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej“.

Na programu osmog koncerta popularne muzike – klasike i modernih numera, biće dela kompozitora Johana Sebastijana Baha, Dejana Despića, Josipa Slavenskog, Vladimira Tošića, Dušana Bogdanovića, Dragane Jovanović i Ežena Isaije.

Beogradska filharmonija i nemački šef-dirigent Gabrijel Felc pripremaju koncert u znaku Johanesa Bramsa, u petak 11. februara za Veliku salu Kolarčeve zadužbine.

Pored dva simfonijska ostvarenja ovog kompozitora, „Varijacija na Hajdnovu temu“ i popularne „Simfonije broj 3“, programu se pridružuje uvertira za operu „Oberon“ Karla Marija von Vebera.

Centralno delo na koncertu je „Treća simfonija“ od Bramsa.

Čuvena melodija njenog 3. stava obeležava stari klasik, antologijski film „Zbogom ponovo“ (1961) inspirisan romanom Fransoaz Sagan baš naziva „Aimez-vous Brahms?“ – „Volite li Bramsa?“, sa Ingrid Bergman i Entonijem Perkinsonom u glavnim ulogama.

Vodeći etno džez pijanista iz Srbije Vasil Hadžimanov i najveći etno džez saksofonista Rusije – Oleg Kirejev, nastupiće večeras, prvi put na sceni kluba Novi BitefArtCafe u Beogradu.

Soul etno pop muzičar – pevač, producent, aranžer Marko Louis posle trijumfalnih koncerata širom Srbije i sa dva uspeha u Beogradu – BitefArtCafe Summer Stage i Plato kod Pobednika tokom 2021. – oba na Kalemegdanu, imaće i dva već rasprodata koncerta 11. i 12. februara u Kragujevcu.

Lokacija ovog puta je intimniji prostor – Triptih Caffe & Bar.

Čuvena rok grupa „Kerber“ iz Niša imaće akustični koncert „Unplugged” 11. februara u Kombank Dvorani.

Prvi put će nastupiti u bivšem Domu sindikata u bogatoj koncertnoj karijeri kao Unplugged veče sa gostima – Gudačkim kvartetom.

Hard rok repertoar će oduševiti sve ljubitelje ovog benda nastalog u Nišu pre četiri decenije, tačnije 1981. godine.

Dve džez pevačice mlađe generacije – Lana Janjanin i Dina Rizvić imaće13. februara koncert naziva „Miracles“ uz Big Bend RTS-a, u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Publika će tom prilikom moći da se upozna sa numerama, po kojima su već u regionu, Evropi i svetu poznate ove dve dame džeza, kao spoj komponovanja, aranžiranja i džez pevanja sa vrhunskim izvođenjima orkestra Big Benda RTS.

Lana Janjanin i Dina Rizvić upisale su se u džez istoriju na prostoru regiona kao prve žene koje su komponovale, aranžirale, odsvirale, otpevale i snimile svoj opus za džez orkestar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.