U trendu

Bonu Voksu se vratio glas, U2 nastavlja turneju po Evropi

BERLIN – Pevač irskog muzičkog sastava U2 Bono Voks saopštio je da mu se glas u potpunosti vratio i da može da nastavi evropsku turneju.

On je bez glasa ostao posle nekoliko otpevanih pesama na koncertu u subotu uveče u Berlinu, zbog čega je koncert prekinut.

U saopštenju koje je u nedelju uveče objavio njegov agent, Bono navodi da će turneja biti nastavljena po planu, prenose danas francuski mediji.

„Konsultovao sam odličnog lekara i, zahvaljujući njegovoj nezi, ponovo imam pun glas za ostatak turneje“, rekao je 58-godišnji pevač.

Bono je dodao da je presrećan i da mu je laknulo jer je isključena opasnost bilo kakvog ozbiljnog rizika, mada mu je, kako je naveo, radost pomutio prekid koncerta pred berlinskom publikom.

Obećao je da će se njegova grupa vratiti u Berlin na kraju turneje kako bi tamo održala novi koncert 13. novembra, za one koji su u subotu ostali uskraćeni.

Bono je u subotu iznenada ostao bez glasa pošto je otpevao svega nekoliko pesama na koncertu pred hiljadama gledalaca u nemačkoj prestonici.

„Veoma nam je žao zbog prekida koncerta. Bono je bio u punoj formi i glas mu je bio u odličnom stanju uoči početka koncerta, ali mu se posle nekoliko pesama glas potpuno ugasio. Ne znamo šta se dogodilo i konsultovaćemo lekara“, saopštila je rok grupa tada na svom sajtu.

Bono je poteškoće sa glasom imao od samog početka koncerta, pri čemu je više puta pio iz termosa, a na kraju se publici obratio s rečima da ne može da nastavi koncert, navode francuski mediji.

Posle iznenadnog prekida koncerta, obožavaoci ovog rok sastava su se pitali da li će sedmomesečna turneja U2 biti nastavljena.

Naredni koncert, po programu, biće održan u Kelnu, a potom će se U2 uputiti u Francusku, Portugal, Španiju, Dansku, Holandiju, Italiju, Veliku Britaniju i Irsku, a kako je najavljeno, ponovo će nastupiti i u Nemačkoj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.