U trendu

Boris Komnenić dobija svoj Legat u Bileći

BEOGRAD – Prerano preminuli glumac Boris Komnenić će dobiti svoj Legat u Bileći u petak, 3. septembra, saopštilo je Narodno pozorište u Beogradu, čiji je prvak bio proslavljeni dramski umetnik.

Veliki omaž pozorišnom, televizijskom i filmskom glumcu pod nazivom „Gospodin glumac“ te večeri biće organizovan zahvaljujući njegovom matičnom pozorištu, Zavičajnom klubu „Osvit“ i Domom kulture „Jevto Dedijer“ u Bileći.

U znak sećanja na prvaka drame Narodnog pozorišta, u foajeu Doma kulture „Jevto Dedijer“ biće priređena izložba iz života i stvaralaštva slavnog glumca, što će istovremeno biti i zvanično otvaranje Legata „Boris Komnenić“ u Republici Srpskoj, dok će Velika scena Doma biti nazvana njegovim imenom.

Uz veliko razumevanje porodice Borisa Komenića, angažovanje Narodnog pozorišta i Borisovih prijatelja, Legat će biti opremljen autentičnim materijalima koji će podsećati na njega.

Narodno pozorište je za ovu priliku i sećanje na Komnenića ustupilo film posvećen njemu, koji će biti prikazan na komemorativnom skupu.

Kako navode iz organizacije, Boris Komnenić je iskreno voleo grad Bileća i rado je tu dolazio, a posebnu ljubav i emocije gajio je prema Trebišnjici.

„Velika dela večno žive. Boris je ostavio dubok trag u večnosti sa čim smo dobro upoznati. Nezaborav je ono što Borisu dugujemo i sigurni smo da ćemo zajedno istrajati u nastojanju da taj dug dostojanstveno odužimo“, naveli su iz Narodnog pozorišta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar