U trendu

Branka Katić: Džabe glumcu škola, bez talenta je ništa

Znam fenomenalne kolege koje nemaju obrazovanje, ja imam, ali to ništa ne znači ako nemaš to u sebi. Ipak, gluma je zanat koji se peče, kaže umetnica, koja živi u Londonu

Smatram da sam skrajnuta, a uvek sam imala stila, rekla je Branka Katić primajući nagradu modnog časopisa El.

Ovom prilikom ona je istakla da se uvek trudila da bude svoja i iskrena.

– Trudila sam se da imam svoje ja. Glumim samo na filmu i na televiziji, nikad u privatnom životu – kaže Katićeva, koja živi na relaciji London-Beograd, a trenutno je u našoj prestonici jer snima “Sumnjiva lica”.

Iako je svi smatraju jednom od najuspešnijih glumica s naših prostora, Branka kaže da sebe tako nikad nije doživljavala.

– Srećna sam kad dođem ovde. Nikada nisam želela da se takmičim ni sa kim, i nisam gledala da budem najbolja. Ne vidim tako glumu, uvek sam stremila da dam sve od sebe i da što više naučim o glumi kao zanatu. Svesna sam svojih granica i trudim se da ih pomeram – iskrena je Katićeva.

Ona je istakla da je u njenom poslu najvažniji talenat, prenosi Kurir.

– Mislim da nije bitno imati završenu školu da biste se bavili glumom, ja je imam, ali znam mnoge fenomenalne glumce koji je nemaju. Svakako postoji zanat koji možeš da naučiš, ali talenat ne, to moraš da imaš. Naravno, svako iskustvo je dobro, čak i u filmovima u kojima sam glumila, a koji nisu bili dobri i uspešni, podosta sam naučila. U svojoj dugoj i uspešnoj karijeri imala je prilike da sarađuje s mnogim svetskim glumcima, ali kako kaže, nikad to nije bilo bitno.

– Ne bavim se glumom da bih upoznala poznate holivudske glumce i glumice. To mi nije važno. Bitno je kakav je ko čovek i da li je dobar glumac – kaže Branka, a upoređujući stanje u kulturi ovde i u svetu ističe da je ovde odnos prema umetnosti katastrofalan i da to mora da se promeni

Branka Katić je već 16 godina u srećnom braku sa engleskim producentom i rediteljem Džulijanom Farinom, s kojim ima sinove Luisa i Džoa, koji takođe imaju sklonosti ka glumačkom pozivu kao i mama.

– Sinovi pokazuju dar za glumu. Ima vremena – rekla je Branka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.