U trendu

“Buč Kesidi” oduševio Zagreb na svih pet koncerata

PANČEVO – Popularni sastav “Buč Kesidi” iz Pančeva trijumfovao je u Zagrebu kada je održao čak pet rasprodatih koncerata u dvorištu Akademije likovnih umjetnosti (ALU) od 24. do 29. septembra, saopštili su danas iz organizacije ove elektro rok grupe.

„Dobro veče! Mi smo Buč Kesidi iz Pančeva!“, započinjali su ovim rečima koncerte jedina dva člana ovog benda – bubnjar Zoran Zarubica i gitarista Luka Racić, obojica i vokali.

Ovim je bend postavio novi rekord po broju koncerata održanih u dvorištu ALU u Zagrebu, gde je predstavio drugi studijski album “Euforija” (2019), ali i pesme sa prvog albuma “Posesivno-ospulsivni hospul“ (2016).

Za koncerte u Zagrebu bend je specijalno obradio i pesmu ‘Ljeto već je gotovo’ sastava “Z++”, što je publika dočekala sa velikim oduševljenjem.

„Dugo ne videh mladi sastav koji tako kulerski uživa u svojoj popularnosti na pozornici. Svi su tu došli na đuskanje i dobar provod, a Buč Kesidi su bili moderatori te zabave“, navodi novinar Zoran Stajčić u recenziji portala “Ravno do dna”.

„Buč Kesidi su noćas definitivno opravdali stvoreno uzbuđenje, naslovnice i naslove, obećanja. Prvu ću noć pamtiti po velikoj saradnji publike, uzvicima i pljeskanjem uz ritam, spontanom držanju ruku s prijateljima na ‘onu našu stvar’ Bravo Buč Kesidi i sretno dalje!’, stoji u izveštaju “Ziher.hr”.

„Luka i Zoran čine duo koji ima posebnu harizmu i scenski nastup koji nikada ne razočara. Pozornicom vladaju veoma samouvereno, ne boje se da improvizuju i da izađu iz očekivanih okvira, a uvek se potrude da učine nešto originalno i iznenade nas. Odnos i hemija između njih dvojice jednako je jaka kao i ona sa publikom zbog čega je celokupan utisak još pozitivniji“, piše “Sound Report”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.