U trendu

Budva Grad teatar

Budva Grad teatar, tradicionalno zamišljen kao program koji će oživeti letnju sezonu na primorju, imaće ove godine čak pedesetak programa. Kao selektor Dramskog programa ove godine pojaviće se Branislava Liješević, bivša direktorka Budva Grad teatra, sa čijim se imenom povezuju najveći uspesi prestižnog festivala. Ta vest obradovala je sve u organizaciji jer su u njeno vreme u Budvi nastale kultne predstave kao što su „Banović Strahinja“, „San letnje noći“, „Bura“, „Jegorov put“, „Antigona u Njujorku“ i druge koje su se okitile najvišim nagradama.

Program ovogodišnje manifestacije, osamnaeste po redu, pripremao se užurbano, ali i sa dosta kašnjenja pošto je zbog besparice koja vlada u opštini Budva doskora bilo neizvesno da li će festivala ovog leta uopšte biti. Ovogodišnji program biće sastavljen od svih dosadašnjih segmenata: pozorište, ozbiljna muzika, slikarstvo i književnost. Novina je i to što se pesnici, koji su lane bili iseljeni u budvansku luku, vraćaju na svoj Kameni trg u starom budvanskom gradu.

Osmišljavanje programa učiniće da budvanski Stari grad oživi na najbolji mogući način i tako se suprotstavi moru kiča i neukusa, po kojem je Budva jedno vreme bila poznata. Planirano je da svi zainteresovani posetioci na više od 50 punktova mogu da pronađu nešto po svom ukusu iz svakog domena umetnosti. Neki programi dešavaće se samo jedne večeri, dok će se drugi odvijati simultano.

Dakle, preko dana uživanje na plaži i suncu, a u večernjim satima, kada prođe jara i zađe sunce, put prema Starom gradu i kulturnim sadržajima koji će boravak na Crnogorskom primorju učiniti daleko zanimljivijim. Onda povratak u Beograd, gde se uveliko pripremaju nove pozorišne predstave koje će ispuniti narednu sezonu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.