U trendu

Čampar: Drago mi što „Dug moru! obrađuje mistiku iz Crne Gore

BEOGRAD – Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Mja Čampar koja je govorila o svojoj ulozi u trećoj sezoni serije „Dug moru“.

Čampar je rekla da je serija „Dug moru“ na ovim prostorima prva otkrila mistiku te vrste, a bila je i njen prvi profesionalni angažman pred kamerom, gde igra mladu majku koja je ostavila svoju bebu.

„Jako mi je bilo teško, zanimljivo i blisko. Ja sam iz Crne Gore i meni su sve te priče oko štriga i svega toga jako bliske, uvek su bile tu. Da li je neko na Luštitci ili na severu, toga kod nas ima mnogo i dan danas. Drago mi što se ta vrsta mistike iz Crne Gore obrađuje“, rekal je glumica.

Čampar ističe da joj je bilo lepo što je prvu sezonu režirao Goran Gajić, i što je od svih iz ekipe imala priliku da uči i „kupi mnogo“, čak i kad nisu bili na snimanju pošto su svi bili smešteni zajedno.

Prisetila se jako teške scene koju je trebalo da odigra gde ostavlja bebu u krševima i ode da se obesi.

„Sećam se priče sa treće godine fakulteta, kad je profesor rekao: ‘Šta ćemo kada vaš prvi snimajući dan u životu bude smrt vašeg lika?’ Mi smo bili – ma daj jeste. I mene sačeka prvi dan gde moj lik treba da umre!“, rekla je Čampar.

Prema njenim rečima, glavna pitanja postavljenau prvoj i dobila su odgovor u drugoj sezoni, a treća predstavlja smiraj, i poprima neki novi ugođaj sa dolaskom novih glumaca.

Čampar je ocenila da „neka vrsta bliskog nemira, u svim odnosima, svako je sa svakim intenzivno povezan i uvek je u iščekivanju odgovora“, a serija je retka baš zbog vrste misticizma kog poseduje..

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar