U trendu

Čelnici grada posetili Beogradsko dramsko pozorište

BEOGRAD – Zamenik gradonačelnika grada Beograda Goran Vesić, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, zamenica predsednika Skupštine Andrea Radulović i predsednik Gradske opštine Vračar Milan Nedeljković posetili su danas Beogradsko dramsko pozorište i razgovarali s novim direktorom pozorišta, rediteljem Jugom Radivojevićem.
Kako se navodi u saopštenju opštine Vračar, oni su razgovarali o rekonstrukciji i adaptaciji zgrade pozorišta, zameni dotrajale rasvete i tehničke opreme, programskim sredstvima, budućem repertoaru i rekonstrukciji platoa ispred pozorišta.

Na sajtu opštine Vračar objavljeno je da je Radivojević istakao da mu je cilj da Beogradsko dramsko pozorište profiliše u vodeće, moderno pozorište, kako repertoarsko, tako i organizaciono, da formira regionalnu uniju gradskih pozorišta, kao i da ugosti vodeće evropske reditelje.

Takođe je rekao da pozorište ima kvalitetan glumacki ansambl i uz dobre autore, može još više da pruži publici i njihov potencijal dođe do punog izražaja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.