U trendu

‚‚Cirkusfera” organizuje gostovanja stranih trupa u Beogradu

BEOGRAD – Beogradsko udruženje za razvoj savremenog cirkusa ‚‚Cirkusfera” predstaviće nove projekte u nastajanju inostranih trupa 24. aprila na sceni Bitef teatra, najavili su organizatori.
Udruženje je krenulo u proces organizovanja predstava savremenog cirkusa i gosti će biti laureati Cirkusnext platforme – kompanija “OLGA_cirqueAnalogique” iz Španije i Francuske, sa predstavom ‚‚Duga igra” i cirkuski umetnik Hugo Bergman iz Švedske.
Bergman će u Beogradu izvesti autorsku predstavu ‚‚Između mene i teškog mesta”.
Gostovanja predstava su podržali Circusnext platforma, Kreativna Evropa – program platforme, Francuski institut u Srbiji i Ministarstvo kulture i informisanja Srbije.
Circusnext platforma je projekat razvoja i promocije savremenog cirkusa u Evropi, kreiran kao platforma evropskih kulturnih organizacija iz područja savremene cirkuske umetnosti.
Njihov cilj je prepoznavanje perspektivnih i inovativnih cirkuskih autora, pružanja finansijske, rezidencijalne, mentorske i administrativne podrške u produkciji predstava, povećanje vidljivosti mladih umetničkih trupa i pojedinaca, kao i osiguravanja dalje budućnosti u radu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.