U trendu

Čulić Vićentić: U novoj sezoni serija „Dug moru“ ide korak dalje

BEOGRAD – Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je scenaristkinja MARIJANA Čulić Vićentić koja je govorila o svom radu na trećoj sezoni serije „Dug moru“.

Čulić Vićentić je rekla da je „Dug moru“ u novoj sezoni otišao „korak dalje po pitanju mističnog realizma“.

„Ta linija dobija snažno pojačanje u vidu legende, glumice Seke Sabljić. Konačno ćemo dati odgovore na pitanja šta je to znači biti štriga i dosta ćemo se baviti mediteranskim mističnim realizmom“, navela je scenaristkinja.

Za Čulić Vićentić bilo je „inspirativno i izazovno spajanje psihološkog i mističnog realizma“, kao i „pletnje suptilnih niti“ između psihološkog realizma, stvarnosti i mistike.

Prema njenim rečima, u novim nastavcima je dosta važan psihološk momenat, gde se bave likovima na ozbiljan i dubok način.

„Ne kupujemo simpatije publike radikalnim obrtima, nego samom psihologijom, predistorijom i tajnama“, rekla je Čulić Vićentić.

Zahvaljujući stvaranju „Duga mora“ sa „ozbiljnim promišljanjem“, Čulić Vićentić ocenjuje da se „gledaoci lakše povežu, identifikuju i zasta prorade u njima neke emocije“.

U trećoj sezoni postoje „razne psihološke, emotivne i stvarne oluje, nemirno more u kome junaci neće imati mira i isplivaće razne tajne iz prošlosti, a scenaristkinja ističe kao posebno uzbudljivu liniju priče koja se tiče Drugog svetskog rata.

Čulić Vićentić je istakalda je „Dug moru“ autentična i da je postavljena tako da je nemoguće reći da podseća na bilo koju drugu seriju, bilo na HBO ili Netfliksu.

„Toliko je autentična i stvara se bez uticaja sa strane. To je jako teško i izazovno, ali mi je drago što sam deo te priče“, navela je Čulić Vićentić.

Serija „Dug moru“ rađena je produkciji Monte Royal Pictures i Telekoma Srbija i krenula je sa emitovanjem 13. marta na Superstar TV.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.