Čuveni moskovski teatar Ermitaž večeras pred publikom Dadov

BEOGRAD – Čuveni moskovski teatar Ermitaž“ predstavio se sinoć beogradskoj publici u Omladinskom pozorištu „Dadov“, izvedbom predstave „Van zakona“.

Kako prenosi Beoinfo, publika je imala priliku da pogleda komad Lava Lunca u kojem se predstavila mlada generacija savremenih glumaca i reditelja, diplomaca i učenika radionice narodnog umetnika Rusije Mihaila Levitana, izjavio je direktor „Dadova“ Vladimir Mijović.

Ovo je, kako je rekao, uzvratna poseta koja se realizuje na osnovu ugovora o saradnji iz oblasti kulture između Omladinskog pozorišta „Dadov“ i Državne budžetske ustanove kulture Grada Moskve teatra „Ermitaž“.

„Dadov“ je već imao uspešnu posetu Moskvi, gde je odigrana predstava „Romeo i Julija“, a „Ermitaž“ sada uzvraća posetu. Delegacija Grada Beograda i našeg pozorišta boravila je u Moskvi maja ove godine, čime je počela saradnja za koju očekujemo da će biti višegodišnja. Veoma je važno da kontakti između institucija kulture budu učestali i da umetnici razmenjuju iskustva, a istovremeno da se širi duh dvaju naroda i pospešuje jedinstvo Rusa i Srba. Umetnost povezuje mnogo jače nego bilo koja sfera ljudskog delovanja zbog svoje univerzalnosti“, rekao je Mijović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.