U trendu

Cvijanović: Preko 100 dece oživeće „Krcka Oraščića“

BEOGRAD – Porodični spektakl “Krcko Oraščić – ostvarenje sna” biće premijerno izveden 22. i 23. decembra u Kombank dvorani.

Čuvena bajka nemačkog pisca E.T.A. Hofmana koja više od dva veka osvaja srca dece širom sveta, prvi put će se realizovati u modernoj verziji.

Uigrani tim okupljen oko svetski priznate primabalerine i balet majstora Ašhen Ataljanc, uz scenario i režiju pozorišnog reditelja Marka Manojlovića, raskošnu scenografiju i specijalne efekte napraviće do sada neviđenu predstavu za decu u srpskoj produkciji.

U ulozi Krcka naći će se mladi glumac Stevan Piale a devojčice Klare balerina i glumica Anisja Gavrilović.

Čuvenog koreografa Marijusa Petipa, koji će se u predstavi pojaviti kroz lik Klarinog dede, igraće naš veliki glumac Zoran Cvijanović, dok će svojim glasom predstavu obojiti talentovana Lena Stamenković učesnica Dečje pesme Evrovizije 2015. godine.

Cvijanović za Tanjug kaže da će publika koja dođe u Kombank dvoranu pre svega uživati u koreografiji koju radi Ašhen Ataljanc koja sada svoje ogromno iskustvo prenosi na mlađe naraštaje.

„U predstavi će učestvovati preko 100 dece koja će nam pomoći da ispričamo priču o Krcku Oraščiću. Imam sreće da u predstavi igram Klarinog dedu koji joj poklanja Krcka Oraščića. Klara je imala veća očekivanja i u besu lomi pokloon i onda joj ja pomažem da prođe krozsvetove neophodne da bi odrasla, razvila svoja osećanja, solidarnost, empatiju, zavolela ljude, zavolela život i na kraju opet oživela Krcka Oraščića“ kazao je Cvijanović i dodao da publiku na sceni Kombank dvorane očekuje pravi porodični spektakl.

On je naglašva da je lik koji igra u predstavi povezan za prvim koreografom koji je postavio balet „Krcko Oraščić“ Marijusom Petipuom koji će u predstavi biti neka vrsta dobrog duha jer ove godine slavimo 200 godina od njegovog rođenja.

„Reditelj predstave je imao ideju da scenosled i priču u odnosu na koreografiju koju je Ashen postavila poveže komičnim elementima jer sama predstava nema vremena da ide kroz neki pripovedački ton. U prvom planu predstave je koreografija koju deca igraju na izuzetno dirljiv način“, kazao je Cvijanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.