U trendu

Darko Rundek se vraća u Botaničku baštu 25. avgusta

BEOGRAD – Hrvatski muzičar Darko Rundek održaće 25. avgusta koncert u Botaničkoj bašti “Jevremovac” u Beogradu, u organizaciji promoterske kuće “Long Play”, sasopštila je ova kompanija.

Rundek i Ekipa će se na taj način vratiti tamo gde su, prošle godine u isto vreme, imali tri rasprodata koncerta u sklopu promocije još uvek aktuelnog albuma „Brisani prostor“ (2020).

Tom prilikom je u centru pažnje na sva tri koncerta u Beogradu bio spomenuti album, koji je gotovo u kompletu odsviran uživo, što se nastavilo i na dve svirke u Zappa barki, takođe u avgustu.

Jedan od najznačajnijih muzičara regionalne scene sa svojim sastavom je na tim nastupima, uz euforičnu atmosferu, pružio ljubiteljima svoje najveće hitove iz perioda kada je bio frontmen novotalasnog rok benda “Haustor” i iz kolekcije svoje bogate solo karijere.
Rundek je jedan od najvećih aktivista za zaštitu životne sredine, tako da ne čudi što nastupi u Botaničkoj bašti za njega imaju poseban značaj.

„To je prirodan, najbolji ambijent. Naša želja je da ti koncerti budu tradicionalni. i ove godine ćemo imati brendirane trajne plastične čaše koje će biti deljene svakom posetiocu na ulazu. Oni će moći da ih ponesu kući, kao uspomenu na koncert“, izjavio je Rundek.

U poslednje vreme, Rundek i Ekipa su koncertno veoma prisutni širom Srbije: krajem maja imali su dva nastupa u klubu “Fabrika” u Novom Sadu, onda na Paliću, u Kragujevcu na Arsenal festu i u Nišu, u dvorištu Univerziteta, Banovina.

Inače je bio redovan na festivalima “Exit” i “Beer fest”, a od samostalnih koncerata pamtre se oni na Stadionu Tašmajdan, u Domu omladine Beograda, Teatru Vuk ili Sava centru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.