U trendu

Dečja opera u nedelju u Malom pozorištu „Duško Radović“

BEOGRAD – Opera za decu „Dečja soba“ kompozitora Milenka Živkovića, rađena po motivima kratke priče Desanke Maksimović i u režiji Natalije Stanković i Mateje Đedovića, biće izvedena u nedelju, 23. januara, na sceni Malog pozorišta „Duško Radović“, saopšteno je danas iz Instituta za umetničku igru.

Postavu opere čine Biljana Jovanović, Boris Papak, Olivera Krivokuća, Isidora Bogdanović, Sara Ristić, Mina Nikolić, Hor Dečjeg kulturnog centra Beograd, solisti Muzičke škole „Vojislav Vučković“, polaznici projekta „Opera: Past, Present, Perfect!“, igrači Kompanije Balet mladih, i drugi.

Opera će biti izvedena pod dirigentskom palicom maestra Milana Nedeljkovića, a koreografiju potpisuju Mila Stijak i Ana Bošković.

„Dečja soba“ je prva dečja opera koja je u klasičnoj operskoj formi napisana u Srbiji i koncipirana je kao „didaktičko sredstvo“ sastavljeno od kraćih muzičko-scenskih slika koje za cilj ima da najmlađu publiku uvede u svet opere.

Ideja za rekonstrukciju i izvođenje ovog dela proizašla je iz projekta „Opera: Pas, Present, Perfect!“ koji Muzičko-opersko-teatarska organizacija „Moto“ i Malo pozorište „Duško Radović“ realizuju pod pokroviteljstvom „Kreativne Evrope“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar