U trendu

Ded ken dens se 2022. vraćaju u Beograd

BEOGRAD – Kultni australijski duo Ded ken dens održaće koncert 12. maja 2022. godine u beogradskoj Štark areni, saopštio je danas promoter Čarm mjuzik.

Turneja Ded ken dens bila je prvobitno planirana za ovu godinu, i nije predviđala nastup u Srbiji, ali iz Čarm mjuzika navode da se nihovim trudom Beograd ipak našao na spisku koncerata po Evropi, kada su iz pandemijskih razloga, prebačeni za 2022. godinu.

Multinstrumentalista Brendan Peri i pevačica Lisa DŽerard prvi put su se uživo predstavili publici u Srbiji rasprodatim koncertom u Sava centru 2019. godine, na turneji povodom aktuelnog albuma „Dyonisus“ (2018), a iz Čarm mjuzik najavljuju da će idućeg proleća svirati u „specijalnoj konfiguraciji Štark arene“.

„Izuzetno se radujemo povratku i turneji po Evropi u aprilu, maju i junu 2022. godine. Kao i svi, uželeli smo se koncerata i jedva čekamo da se vratimo na binu i sviramo za vas na nekim fantastičnim mestima sledeće godine kada to bude bezbedno“, poručili su Ded ken dens.

Bend je od post pank početaka 1981. godine tokom četiri decenije rada izrastao u jednu od najmističnijih pojava svetske muzike, zahvaljujući korišćenju brojnih vorld mjuzik i drugih uticaja, od afričke poliritmičnosti, irskog folka, gregorijanskih napeva, bliskoistočne, renesansne muzike, mantri i art roka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.