U trendu

Defile trubača u Beogradu najavio sabor u Guči

BEOGRAD – Povodom predstojećeg Dragačevskog sabora trube u Guči oko pedesetak trubača prodefilovalo je večeras centrom Beograda.

Nekoliko trubačkih orkestara iz čitave Srbije, koji će se takmičiti u Guči od 5. do 7. avgusta učestvovalo je u muzičkoj povorci koja je
krenula sa Kalemegdana, od paviljona „Cvijete Zuzorić“.

Trubači su uz svirku prodefilovali kroz Knez Mihailovu ulicu, sve do Trga republike, praćeni plesačima Kulturno-umetničkog društva „Abrašević“ iz Guče.

Kod česme u Knez Mihailovoj i potom ponovo na Trgu su zajednički odsvirali pesmu „Sa Ovčara i Kablara“, himnu šest decenija starog Dragačevskog sabora.

Šetnja kroz Knez Mihailovu i mini koncert na Trgu Republike izazvali su veliku pažnju prolaznika koji su mobilnim telefonima snimali trubače.

Plesačima “ Abraševića“ su se spontano u kolo pridruživali i mlađi prolaznici.

Kako je najavljeno, na 61. Dragačevskom saboru trubača u Guči nastupiće orkestri Dejana Jevđića, Ekrema Mamutovića, Dejana Lazarevića, Bobana i Marka Markovića, kao i Dejan Petrović big bend.

Posetiocima Guče će se predstaviti i Danica Crnogorčević, a najavljen je i nastup Narodnog orkestra i Big benda Radio-televizije Srbija.

U organizaciji sabora su Opština Lučani, Turistička organizacija Dragačevo, Kulturni centar Guča i Skaj mjuzika, koji je zadužen za kompletnu tehničku produkciju festivala.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)